STOŁÓWKA


Odwołanie obiadów  dzień wcześniej do godz. 11.00: kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP2

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

27.03.23

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, ser , sałata, ogórek kisz. , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Kapuśniak  (1,9) 250 ml- 303 kcal

Kotlet drobiowy 80g -227kcal

Ziemniaki100g-90 kcal

Mizeria 80g- 48 kcal

Woda owoowa 200 ml

razem 668 kcal

  A:1,7,9,10

 jogurt

A:1,7

 

Wtorek:

 

28.03.23

Pieczywo mieszane, masło

kanapka., pomidor

kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Krupnik (9,1) 250ml- 230kcal

Kluski śląskie w sosie mięsnym 40/75 g – 260 kcal

Kapusta kiszona-80 g – 45 kcal

Woda owocowa

razem 535 kcal 

A:1 ,7,9,10 

 

 

mandarynka

 

Środa:

29.03.23

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Rosół   250 g –215 kcal

Ziemniaki 100g – 90 kcal

Udko 263 kcal

Marchewka z grosz  80 g -70 kcal

Woda owocowa

razem 638 kcal A:1,3,7,9

 

 

 

soczek

 

 

Czwartek:

30.03.23

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem,

kakao

herbata z cytryną    A: 1,6,7

Pieczarkowa  250 ml-168 kcal

Dorsz dusz.po japońsku 120g – 225  kcal

Ziemniaki 100g – 90 kcal

Woda

razem 483 kcal     A:1,3,4,7,9,10

 

banan

 

Piątek

31.03.23

 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, jajko got , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Barszcz czerwony  250 ml-88 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną 130g – 260 kcal

Woda

razem 348 kcal     A:1,3,7,9

 

 

Jogurt

A:1,7

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

27.03.23

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Kapuśniak  (9,1)400ml-108/484 kcal

Kotlet drobiowy 110g -290 kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

woda 200ml-, jogurt owocowy 125 kcal

razem 1029 kcal

 A: 1,3,7,9,10

Sałatka brokułowa z jajkiem 270g

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

28.03.23

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

 A:1,6,7

Krupnik (1,9) 400 ml- 368 kcal

Kluski śląskie w sosie mięsnym 150/80g – 520 kcal

Kapusta kiszona 125 g -128 kcal

Woda

mandarynka 53 kcal

razem 1069 kcal A:1,7,9,

 

Zapiekanka z pieczarki i sera (1,7,9) 270g

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

winogron

A:1,7

 

 

 

 

 

ŚRODA

29.03.23

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,6,7 pączek

Rosół  400 ml – 344 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Udko  pieczone – 527 kcal

Marchewka mini 130 g- 54 kcal

Woda

Razem: 1105 kcalA:1,7,9,10

 

 

 

Kiełbasa na gorąco 150 g

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

banan

A:1,7,10

 

 

 

CZWARTEK

         30.03.23

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

Pieczarkowa (1,9,7) 400 ml- 168/268 kcal

Ryba po japońsku  (3,1) 120g -357 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal banan 116 kcal

Razem: 1059  kcalA:1,4,7,9

 

Pierogi z serem i ziemniakami

Talerz wędlin (1) 50 g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

31.03.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Barszcz czerwony 400ml-133/212 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem  – 510 kcal

Śmietanka 125g – 85kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 945kcal

A:1,3,7,9,10

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATY ZA MARZEC 2023

23 DNI ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE – 453,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 408,00

POBYT – 170,00

LO 11 i SP 2

OBIAD 9,00 zł – 23 DNI – 207,00

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 23 dni – 195,50

pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80 – 23 DNI – 230,00/248,40