Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 24.03.25 |
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Fasolowa (1,9) 250 ml- 198 kcal Kostka rybna 120g- 312 kcal Frytki 100 g- 213 kcal Kapusta kisz. 80g- 45 kcal Woda razem 768 kcal A:1,4,7,9
|
jabłko |
Wtorek: 25.03.25 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor Kasza manna herbata z cytryną A:1,6,7 |
Grochowa (9,1) 250 ml- 230 kcal Kopytka w sosie wołowym 100/60 g – 260 kcal Colesław- 60 kcal – 123 kcal Kompot/woda- razem 613 kcal A:1,7,9,10 |
Kanapka mleczna A:1,7 |
Środa: 26.03.25 |
Pieczywo mieszane, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina herbata z cytryną A:1,6,7 |
Brukselkowa 250 ml(1,9)- 107kcal Spinach z makaronem, filetem i parmezanem 150/50g – 250+43 kcal Woda owocowa razem 400 kcal A:1,7,9,10 |
banan
|
Czwartek: 27.03.25 |
Pieczywo mieszane, masło,
Rogal z masłem i miodem kakao herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Jarzynowa 250 ml –108 kcal Kotlet schabowy pan. 60g-211 kcal Ziemniaki 100g – 90 kcal Sałata masłowa ze śmietaną 80 g -35 kcal Woda owocowa Razem 444 kcal A:1,3,7,9,10
|
Deser kaszka manna A:1,7 |
Piątek 28.03.25
|
Pieczywo mieszane, masło, Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną A:1,3,6,7 |
Tajska 250 ml- 145 kcal Kluchy na parze ze śmietaną i truskawka 100/50 g – 249 + 94 +16 kcal Woda owocowa Razem 504 kcal A:1,7,9,10 |
soczek
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK24.03.25 |
Talerz wędlin(1) 60g Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Fasolowa (9,1) 400ml -316 kcal Kostka rybna z miruny 120g-312 kcal Frytki 200g -426 kcal Kapusta kiszona (1,7) 125g- 70 kcal Woda owocowa, Jabłko 90 kcal Razem: 1124 kcal A:1,3,4,7,9 |
Sałatka makaronowa z warzywami i filetem (1,7,9) 270g Wędlina, ser – 50g Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód Mus owocowy A:1,7
|
WTOREK25.03.24 |
Talerz wędlin (1) 60g ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,6,7 soczek |
Grochowa (1,9) 400 ml- 360 kcal Kopytka w sosie wołowym 150/80g – 520 kcal Surówka colesław 125 g -191 kcal, kanapka mleczna 118 kcal Woda owocowa razem 1130 kcal kcal A:1,7,9,10 |
Hot-dog 2 szt, sos czosnkowy Sałatka warzywa Musztarda, ketchup Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,7,10 |
ŚRODA 26.03.25 |
Wędlina (1) 40g Pasta twarogowa/ pasta jajeczna (7) 50g rzodkiewka\szczypior, Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek Masło 25g, miód A:1,6,7 |
Brukselkowa 400ml – 176 kcal (1,7,9) Spinach z makaronem i filetem drobiowym z parmezanem 300/70 g—500 kcal Woda owocowa Banan – 116 kcal Razem 1060 kcal A:1,3, 7, 9 |
Zapiekanka ziemniaczana z sosem pieczarkowym i szynką 270 g Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,3,4,7,9,10
|
CZWARTEK 27.03.25 |
Wędlina, (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,6,7 woda |
Jarzynowa (1,9,7) 400 ml- 108/172 kcal Kotlet schabowy pan. 120g 422 kcal Ziemniaki 200g-180 kcal Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal woda 200ml- kaszka manna deser 128 kcal razem 922 kcalA:1,3,7,9,10 |
Ryż w sosie egzotycznym 270g Pasta z awokado, pasta z jajeczna,50 g Wędlina (1) – 50g Pomidor, sałata Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód soki A:1,6,7 A:1,3,4,7,1 |
PIĄTEK 28.03.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) z 1 szt Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7 |
Tajska (9)400ml- 290 kcal Kluchy na parze ze śmietaną i truskawką 270g – 498 kcal Woda owocowa Soczki 88 kcal A:1,9,7,10 Razem 878 kcal |
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATA ZA KWIECIEŃ 2025
18 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 348,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 303,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł -18 DNI – 153
PLUS EWENTUALNE DNI W OKRESIE ŚWIĄTECZNYM
SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM
OBIAD 9,00 zł 18 DNI – 162,00
PRACOWNICY
NAUCZYCIELE 18 DNI – 180,00
PRACOWNICY OBSŁUGI I ADMIN. 18 DNI – 194,40
16.03.2025 I 30.03.2025