Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP2
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 02.10.23 |
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Jarzynowa 250g –108 kcal
Klopsik w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal Kasza mix 100-100 kcal Sałata mix 80 g -35 kcal woda razem 373 kcal A:1,3,7,9 |
Jogurt owocowy
A:1,7 |
Wtorek: 03.10.23 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor
Kasza manna herbata z cytryną A:1,6,7 |
Brukselkowa 250/400 ml(1,9)- 107kcal
Pierogi ruskie 40/75 g – 260 kcal Kapusta biała-80 g – 58 kcal Woda owocowa razem 425 kcal A:1,7,9,10 |
banan |
Środa: 04.10.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina herbata z cytryną A:1,6,7 |
Krupnik (9,1) 250ml- 230 kcal
Kotlet schabowy pan. 60g-211 kcal Ziemniaki100g – 90 kcal Buraczki 80 g -87 kcal Kompot/woda- razem 618 kcal A:1,3,7,9,10 |
jabłko
|
Czwartek: 05.10.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
Rogal z masłem i miodem kakao herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Pomidorowa z ryżem (1,9) 250/400 ml 400ml- 158 kcal
Dorsz duszony 120g- 312 kcal Kapusta czerwona 100g- 84kcal Ziemniaki100g -90 kcal Woda razem 644 kcal A:1,3,4,7,9
|
Jogurt owocowy
A:1,7 |
Piątek 06.10.23
|
Pieczywo mieszane, masło,
Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną A:1,3,6,7 |
Meksykańska 250/400ml- 247 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietana 130 g – 260 kcal Woda owocowa Razem 507 kcal A:1,7,9 |
soczek
|
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK02.10.23 |
Talerz wędlin(1) 60g
Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Jarzynowa (1,9,7) 400 ml- 108/172 kcal
Klopsik w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal Kasza mix 200g-200 kcal Sałata mix masłowa 125g – 55 kcal woda 200ml- jogurt owocowy 168 kcal razem 855 kcal A:1,3,7,9,10 |
Pasta z awokado, pasta z jajeczna, z tuńczyka50 g
Wędlina (1) – 50g Pomidor, sałata Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód gruszka A:1,6,7 A:1,3,4,7,10 |
WTOREK03.10.23 |
Talerz wędlin (1) 60g
ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,6,7 soczek |
Brukselkowa 400ml – 176 kcal (1,7,9)
Pierogi ruskie z cebulką 150/80g – 520 kcal Surówka kapusta biała, koper 125 g -191 kcal, Woda banan 116 razem 1003 kcal kcal A:1,7,9,
|
Zapiekanka pieczarkowa (1,7,9) 270g Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód jabłko A:1,7
|
ŚRODA 04.10.23 |
Wędlina (1) 40g
Pasta twarogowa/ pasta jajeczna (7) 50g rzodkiewka\szczypior, Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek Masło 25g, miód A:1,6,7 |
Krupnik (1,9) 400 ml- 268 kcal
Kotlet schabowy pan. 120g 422 kcal Ziemniaki 200g-180 kcal Buraczki 125g- 136 kcal woda 200ml- kcal razem 1006 kcal A:1,3,7,9,10 |
Wędlina, sery 40g
Hot-dog 2 szt, sos czosnkowy Pomidor, ketchup, musztarda Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,7,10 |
CZWARTEK 05.10.23 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,6,7woda |
Pomidorowa z ryżem (9,1)400ml-158/276 kcal
Dorsz duszony pan. 120g-312 kcal Ziemniaki 200g -180 kcal Kapusta czerwona w majonezie 120 g -130 kcal Jogurt pitny 162 kcal
Razem: 1060kcal A:1,3,4,7,9 |
Sałatka z makaronem ryżowym i warzywami 270 g
Pomidor, sałata , ser feta Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,7,9,10 |
PIĄTEK 06.10.23 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) z 1 szt Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7 |
Meksykańska (9)400ml-385/616 kcal
Ryż z jabłkiem zapiekany i śmietaną 270g – 510 kcal Woda A:1,9,7,10 Razem 1126 kcal |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.
Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:
65 1020 4795 0000 9602 0278 2449
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATY ZA PAŹDZIERNIK 2023
22 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE – 432,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 387,00
POBYT – 170,00
LO 11 i SP 2
OBIAD 9,00 zł – 22 DNI – 198,00
GRUPA PRZEDSZKOLNA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł
– za 22 dni – 187
Pracownicy ZSO Nr 4
OBIAD 10,00/10,80 – 220/237,60