STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

22.04.24

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, ser , sałata, ogórek kisz. , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Ogórkowa (9,1) 250ml- 168 kcal

Kopytka w sosie mięsnym 40/75 g – 260 kcal

Kapusta biała-80 g – 153 kcal

Kompot/woda

razem 581 kcal 

A:1 ,7,9,10 

 

Sok świeżo wyciskany
 

Wtorek:

23.04.24

Pieczywo mieszane, masło

kanapka., pomidor

kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Jarzynowa    250 g –108 kcal

Łazanki 150g- 226 kcal

Kompot 200 ml-138 kcal

razem 472 kcal

A:1,3,7,9

 Jogurt

A:1,7

 

Środa:

24.04.24

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Pomidorowa z ryżem (1,9) 250 ml- 178 kcal

Sznycel drob. 80g -138 kcal

Ziemniaki100g-90 kcal

Mizeria 80g- 48 kcal

Woda owocowa 200 ml

razem 454 kcal

  A:1,3,7,9,10

 

banan

 

Czwartek:

25.04.24

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem,

kakao

herbata z cytryną    A: 1,6,7

 

Grochowa   250 ml-253 kcal

Kostka rybna 120g – 357 kcal

Ziemniaki 100g – 90 kcal

Marchewka z grosz. 80 g – 70 kcal

Woda

razem 482 kcal     A:1,3,4,7,9,10

 

jabłko

 

Piątek

26.04.24

 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, jajko got , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Gulaszowa  250 ml-270 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamon, śmietana– 262 kcal

Woda

razem 532 kcal   

 A:1,7,9

 

 

jabłko

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

22.04.24

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Ogórkowa  (1,9) 400 ml- 268 kcal

Kopytka w sosie mięsnym 150/80g – 520 kcal

Kapusta biała 125 g -191 kcal

Woda 200 ml-138 kcal

Św. sok – 100 kcal

razem 1000 kcal

A:1,7,9,10

Zapiekanka pieczarkowa 1-2 szt

Ketchup, ogórek kisz.,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

23.04.24

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna, banan

 A:1,6,7

Jarzynowa 400 ml – 172 kcal

Łazanki 270g  – 648 kcal

jogurt owocowy 125kcal

Woda/kompot 200ml -138 kcal

Razem: 1083 kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

Kiełbasa na gorąco 150 g

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Jabłko

A:1,7,9,10

 

 

 

ŚRODA

24.04.24

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,6,7 pączek

 

Pomidorowa z ryżem  (9,1) 400ml-178/284 kcal

Sznycel z serem 110g -190  kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

banan 116 kcal

woda/kompot 200ml-138 kcal, razem 985 kcal

 A: 1,3,7,9,10

Hot- dog

Ketchup, pomidor, ogórek

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

A:1,7

 

 

 

 

 

CZWARTEK

         25.04.24

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g, soczek

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

Grochowa  400ml-360 kcal

Kostka rybna  (3,1) 120g -357 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Marchewka z groszkiem 130g – 115 kcal

woda 200ml-

Razem: 1012  kcal

A:1,3,4,7,9

Sałatka gyros 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

26.04.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Gulaszowa  (1,9,7) 400 ml- 432  kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g- 510 kcal

woda 200ml-

razem 942 kcal

A:1,7,9,10

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATY   ZA   KWIECIEŃ 2024

20 DNI  ŻYWIENIOWYCH

 

INTERNAT

 

CAŁODZIENNE                                            –  390,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –  345,00

POBYT                                                           –  170,00

 

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł   –  20 DNI     –  180,00

 

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 21 dni –  178,5

 

pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   – 200,00/2016