Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
|
PONIEDZIAŁEK09.09.24 |
Pieczywo mieszane, masło,
Szynka kons, ser żółty, ogórek. pomidor herbata z cytryną, miód A:1,7 |
Jarzynowa 250ml (1,7,9)-108 kcal
Spaghetti (1,7)-110/80 g –345/ 550 kcal Ogórek kisz. 80g/125g – 38/48 kcal Woda owocowa Razem 491 kcal A:1 ,7,9,10 |
banan |
WTOREK10.09.24 |
Pieczywo mieszane, masło
Kasza manna kakaowa
Kanapka A:1,7 |
Ogórkowa 250/400ml-168/268kcal
Pierogi z mięsem 150g -340 kcal: 340/680 kcal Surówka wiosenna 80/125g- 68/106 kcal, Woda owocowa razem 576 kcal A:1,3,7,9,10 |
nektaryna |
ŚRODA 11.09.24 |
Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, szynka kons. herbata z cytryną, miód A:1 ,7 |
Kalafiorowa 250 ml-158 kcal
Kotlet drobiowy 80 g- 208 kcal Ziemniaki 100/200g -90/180 kcal Mizeria 80 g-48 kcal Woda owocowa razem 504 kcal A:1,3,7,9,10
|
Jogurt owocowy A;1,7 |
CZWARTEK 12.09.24 |
Pieczywo mieszane, masło,
kakao rogal z miodem herbata z cytryną A: 1,7 |
Barszcz czerwony 250 ml -88 kcal Dorsz duszony 80g- 220 kcal Ziemniaki 100/200g – 90/180 kcal Colesław 80/125g-123 kcal Woda owocowa razem 635 kcal A:1,3,4,7,9 |
Śliwka |
PIĄTEK 13.09.24 |
Pieczywo mieszane, masło,
Szynka kons., jajko got., szczypior, pomidor, sałata, Herbata z cytryną, miód A:1,3,7 |
Fasolowa 250/400ml- 232 kcal
Pierogi leniwe ze śmietaną 150g – 363 kcal Woda owocowa Razem 595 kcal A:1,3,7,9 |
jabłko |
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK09.09.24 |
Talerz wędlin(1) 60g
Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek, pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Jarzynowa 400ml – 108/172 kcal (1,9)
Spaghetti 220/80g -550 kcal(1,7,3) Ogórek kisz 125 g – 60 kcal kompot 200 ml 135 kcal Banan 95 kcal Razem 1012 kcal A:1,7,9,10
|
Sałatka wielowarzywna z wedliną i makaronem 270 g
Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód A:1,7 soczek
|
WTOREK
10.09.24 |
Talerz wędlin (1) 60g
Talerz ser mix.(7) 50g sałata/ ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna – kasza manna (7)A:1,7 |
Ogórkowa (9,1) 400ml- 268 kcal
Pierogi z mięsem 300g- 680 kcal Surówka wiosenna 125g -106 kcal Nektaryna – 55 kcal woda 200ml – razem 1109 kcal A: 1 ,7,9,10 |
Zapiekanka warzywna z ziemniakami i kiełbaską 270g
Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód jabłko A:1,3,7,9
|
ŚRODA 11.09.24 |
Wędlina (1) 60g
pasta twarogowa (7)/ser 50g \szczypior, Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, rogal Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,7 banan |
Kalafiorowa 400 ml- 252 kcal
Kotlet drob. panier. 120g-290 kcal Mizeria 125g – 75 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal woda owocowa jogurt owocowy 148 kcal (7)
razem 946 kcal A:1,9,7,3,10
|
Pasta jajeczna 50g
Pasta z tuńczyka 50g Talerz wędlin(1) 50g Ogórek, sałata Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,3,4,7 |
CZWARTEK 12.09.24 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,7 pączek |
Barszcz czerwony 400 ml (1,7,9,10) 176 kcal
Kostka rybna 120g-330 kcal Colesław sur.125g- 191kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal /woda owocowa 200ml- razem 1015 kcal A: 1,3,4,7,9
|
Wędliny, sery talerz
Parówki, ketchup Pomidor ogórek, sałata Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g masło (7) 25g miód A:1 ,7 Śliwki
|
PIĄTEK 13.09.24 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, jabłko A:1,3,7 |
Fasolowa (9)400ml-372 kcal
Pierogi leniwe ze śmietaną 300g – 726 kcal Woda A:1,9,7,10 Razem 1098 kcal |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATA ZA WRZESIEŃ 2024
21 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 417,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 381,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł -20 DNI – 170,00
OBIAD 9,00 zł od 04.09.24 19 DNI – 171,00