STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP2

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

02.10.23

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Jarzynowa     250g –108 kcal

Klopsik w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal

Kasza  mix 100-100 kcal

Sałata mix  80 g -35 kcal

woda

razem 373  kcal A:1,3,7,9

 Jogurt owocowy

A:1,7

 

Wtorek:

03.10.23

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Brukselkowa 250/400 ml(1,9)- 107kcal

Pierogi ruskie 40/75 g – 260 kcal

Kapusta biała-80 g – 58 kcal

Woda owocowa

razem 425 kcal

A:1,7,9,10

 

 

banan

 

Środa:

04.10.23

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Krupnik  (9,1) 250ml-  230  kcal

Kotlet schabowy pan. 60g-211 kcal

Ziemniaki100g – 90 kcal

Buraczki 80 g -87 kcal

Kompot/woda-

razem 618 kcal  A:1,3,7,9,10 

jabłko

 

 

Czwartek:

05.10.23

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem kakao

herbata z cytryną    A: 1,6,7

Pomidorowa z ryżem (1,9) 250/400 ml 400ml- 158 kcal

Dorsz duszony  120g- 312 kcal

Kapusta czerwona 100g- 84kcal Ziemniaki100g -90 kcal

Woda razem 644 kcal     A:1,3,4,7,9

 

Jogurt owocowy

A:1,7

 

Piątek

06.10.23

 

Pieczywo mieszane, masło,

Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną

A:1,3,6,7

Meksykańska 250/400ml- 247 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietana 130 g – 260 kcal

Woda owocowa

Razem 507 kcal

A:1,7,9 

soczek

 

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

02.10.23

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Jarzynowa (1,9,7) 400 ml- 108/172 kcal

Klopsik  w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal

Kasza mix 200g-200 kcal

Sałata mix masłowa 125g – 55 kcal

woda 200ml- jogurt owocowy 168 kcal

razem 855  kcal

A:1,3,7,9,10

Pasta z awokado, pasta z jajeczna, z tuńczyka50 g

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

gruszka A:1,6,7

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

03.10.23

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

 A:1,6,7 soczek

Brukselkowa 400ml – 176 kcal (1,7,9)

Pierogi ruskie z cebulką 150/80g – 520 kcal

Surówka kapusta biała, koper 125 g -191 kcal,

Woda banan 116

razem 1003 kcal

 kcal A:1,7,9,

 

 

Zapiekanka pieczarkowa (1,7,9) 270g

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko   A:1,7

 

 

 

 

 

ŚRODA

04.10.23

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek

Masło 25g, miód A:1,6,7

Krupnik (1,9) 400 ml- 268 kcal

Kotlet schabowy pan. 120g 422 kcal

Ziemniaki 200g-180 kcal

Buraczki 125g- 136 kcal

woda 200ml- kcal razem 1006 kcal

A:1,3,7,9,10

Wędlina, sery 40g

Hot-dog 2 szt, sos czosnkowy

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,10

 

 

 

CZWARTEK

        05.10.23

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7woda

Pomidorowa z ryżem (9,1)400ml-158/276 kcal

Dorsz duszony pan. 120g-312 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Kapusta czerwona w majonezie  120 g -130 kcal

Jogurt pitny 162 kcal

 

Razem: 1060kcal

A:1,3,4,7,9

Sałatka z makaronem ryżowym i warzywami 270 g

Pomidor, sałata , ser feta

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

06.10.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Meksykańska   (9)400ml-385/616 kcal

Ryż z jabłkiem zapiekany i śmietaną 270g – 510 kcal

Woda

A:1,9,7,10

Razem 1126 kcal

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

 

OPŁATY   ZA   PAŹDZIERNIK  2023

22 DNI  ŻYWIENIOWYCH

 

INTERNAT

CAŁODZIENNE      –  432,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –  387,00

POBYT   –  170,00

 

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł   –  22 DNI     –  198,00

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 22 dni –  187

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   – 220/237,60