STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

09.12.24

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna/ser żółty, pomidor, 

Herbata z cytryną

A:1,7

Grochowa  (1,7,9)250 ml -153kcal

Schab w jarzynach 80/50g – 178 kcal

Kasza 100g- 123 kcal

Kompot/woda 200ml

razem 454  kcal

A:1,7,9

 

jogurt

A:1,7

 

 

 

Wtorek:

 

10.12.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina, ser

sałata

kasza manna

 

herbata z cytryną

A:1,7

Krupnik  (9,1) 250/400ml- 247 kcal

Dorsz w cieście  (4,3,1) 60-80g -156/kcal

Frytki 100g- 213 kcal

Kapusta kiszona 80g -45 kcal

Woda 200 ml

razem 661 kcal

A: 1,3,4,7,9

 

 

 

jabłko

 

 Środa:

11.12.24

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem/ wędlina

herbata z cytryną

 A:1 ,7

Fasolkowa  (9)  250/400ml- 232 kcal

Spinach z mak.200/50 g—333 kcal

Marchewka ze śmietaną i jabłkiem  80 g-38/60 kcal

 

Kompot/woda 200 ml-

razem 603   kcal

A:1, 7, 9

 

sok

 

Czwartek:

12.12.24

Pieczywo mieszane, masło,               

  kakao 

rogal z masłem i miodem,

       herbata z cytryną    A: 1,7

Zupa tajska  (1,7,9)-250 ml- 90 kcal

Udko pieczone 263 kcal

Ziemniaki 100 g- 90 kcal

Mizeria 80g – 48 kcal

kompot 200 ml-

razem 491 kcal

A:1,7,9

 

 

 

banan

 

 

Piątek

13.12.24

 

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, ser, jajko, ogórek Kisz., sałata,pomidor

Herbata z cytryną,

A:1,3,7

 

Kapuśniak (1,9,7) 250/400 ml- 242 kcal

Buły na parze w śmietanie z truskawką  – 100 g – 249 kcal

 woda 200 ml-

razem 491kcal A:1,7,9

 

 

biszkopty

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

09.12.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Pomidor, ogórek, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda owoc 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, A: 1,7 drożdżówka z serem

Grochowa  (1,9) 400ml-360 kcal

Schab  w jarzynach w sosie śmietanowym 100/80g  -234 kcal

Kasza mix 200 g-262 kcal

Woda owocowa

razem 1001 kcal A:1,9

jogurt owocowy pitny- 145 kcla

 

Ryż z musem egzotycznym 270g (1,7)

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Wędlina, twarożek 40g., pomidor, sałata

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

A:1,7

 

 

 

WTOREK

 

10.12.24

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor/og. Kisz.

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna A: 1,7

Krupnik  (9,1) 400ml- 368 kcal

Dorsz w cieście (4,1) 120g -312 kcal

Frytki 200g-312 kcal Kapusta kiszona 125 g – 70 kcal

Woda owocowa 200ml-

razem 1062 kcal A:1,3,7,9

jabłko

Pasta jajeczna. (1,3) 40g

Pasta twarogowa, z awokado (7) 40 g

Wędlina 40 g

Sałata, pomidor

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Herbata z cytryną /woda 200 ml jabłko A:1,3,7

 

 

 

ŚRODA

11.12.24

Wędlina (1)  60g

talerz serów. (7) 50g

rzodkiewka, sałata,  jabłko, woda

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód A: 1,7

Fasolkowa (9)  400ml- 232 kcal

Spinach z makaronem i filetem, parmezanem 300/70 g—660 kcal

Marchewka ze śmietaną 125 g -60 kcal  

Sok św. 130 kcal

Razem 1082 kcal

A:1,3, 7, 9

Kolacja wigilijna

Sałatka jarzynowa, ryba po grecku, pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzbami, ciasta, owoce

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g,

A:1,3,4,7

 

 

 

CZWARTEK

        12.12.24

 Wędlina,  (1)  60g

Pasta twarogowa(7) 50g

sałata, papryka, og. kisz Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7)200ml ,

Masło(7)25g miód pączek

Zupa mleczna (7)A:1,7

Zupa tajska (9)  400ml- 290  kcal

Udko pieczone 527 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

Mizeria 125g – 75 kcal

Woda owocowa

Banan – 116 kcal,

 razem  1072  kcal A:1,7,9

 

 

Parówki 2 szt

Ser mozzarella,

pomidor 50g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

winogron

A:1,7,9

 

 

PIĄTEK

12.12.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica(3) z 3 szt

Ogórek kisz, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

A:1,3,7 banan, jabłko

Kapuśniak  (1,9)

 400 ml – 484 kcal

Buły na parze (śmietanka, truskawka) 200g – 498 kcal

Woda

A:1,9,7,10

razem 930  kcal

A: 1,3 ,7,9

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATA   ZA  GRUDZIEŃ 2024

15 DNI    ŻYWIENIOWYCH

 INTERNAT

 CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) –  297,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 270,00

POBYT –  170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  -20 DNI – 170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM

OBIAD 9,00 zł 15 DNI – 135,00

NAUCZYCIEL  10,00 zł 15 dni – 150,00

PRACOWNICY 10,80 zł 15 dni – 162,00