STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

 

19.02.24

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor,  Herbata

A:1,7

 Ogórkowa (9,7,1) 250 ml- 168 kcal

Potrawka z kurczaka80/60g; – 153 kcal

Ryż 100g – 135 kcal

kompot/woda 200ml- 138 kcal

Razem 594   A:1,7,9,10

 

Jogurt

A:1,7

 

Wtorek:

 

20.02.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina, .,pomidor,sałata

 

 

Kakao

A:1,3,7

Brokułowa 250 ml (1,9) – 217 kcal

Łazanki  150g-226kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 581 kcal

A:1,3,7,9

 

deser

A:1,7

 

Środa:

21.02.24

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną

A:1 ,7

Pieczarkowa (9,1,7) 250 ml -168 kcal

Gulasz 100/60 g;—186kcal

Kasza100g-123 kcal

Buraczki  80g-56 kcal,

Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem  671 kcal  A:1,7,9

 

banan

 

 

Czwartek:

22.02.24

Pieczywo mieszane, masło,

Kawa zbożowa

 

wędlina, sałata, pomidor,

A: 1,7

Pomidorowa z mak. (1,7,9) – 250ml-158 kcal

Ryba smażona  -80g-186kcal

Ziemniaki100g-90kcal

Kapusta po chiński 80g- 123 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 695 kcal  A:1,3,4,7,9

 

sok

 

 

Piątek

 

23.02.24

 

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina, jajko, ser żółty szczypior, pomidor, sałata

Herbata z cytryną

A:1,3,7

Barszcz czerwony 250 ml – 230 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną 110g-345 kcal

marchewka80g -36 kcal

Kompot 200 ml-138 kcal

Razem  749 kcal

A:1,3,7,9

Jabłko

 

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

19.02.24

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz., pomidor,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g

miód, A:1,7

Ogórkowa 400ml (1,7,9)- 268 kcal

Potrawka z kurczaka z warzywami,  120/80 g – 243 kcal

Ryż 200g – 270 kcal

kompot/woda 200ml- 138 kacl jogurt owocowy -140 kcal

Razem 1059 cal

 A:1,7,9,10

Pasta jajeczna 50g

Talerz wędlin 40 g

Pomidor 50 g, sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

masło (7) 25g miód

A:1,3,7

jabłko

 

 

 

WTOREK

 

20.02.24

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz ser mix.(7) 50g

sałata/ ogórek/pomidor

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

 Kasza mannaA:1,7

Brokułowa  (1,9,7) 400 ml- 348 kcal

Łazanki  270g- 408 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

Kaszka manna 116 kcal

razem 1010 kcal

A:1,3,7,9,10

 

Sałatka gyros   (7) 270g

Sery talerz 40 g

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

jabłko

A:1,7

 

 

 

ŚRODA

21.02.24

 Wędlina (1)  60g

Pasta twarogowa (7)/ser  50g

ogórek\szczypior,

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,7jabłko

Pieczarkowa 400 ml (1,7,9) 268 kcal

Gulasz 120/80g -223 kcal

Kasza 200 g-246kcal

Buraczki  125g -71 kcal

Kompot/woda 200ml -138 kcal

banan 75 kcal;

razem 1020 kcal

A:1,7,9,10

 

 

Parówki (1) 3 szt

Pasta twarogowa (7) 50g

Sałata, pomidor,

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

masło (7) 25g miód

mus owocowy

A:1,7

 

 

 

CZWARTEK

       22.02.24

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna(7)

miód ,

A:1,3,7

Pomidorowa z makaronem 400 ml(1,7,9) -276 kcal

Ryba smażona(7,4,3,1)- 120g – 279 kcal

Ziemniaki 200g-180kcal

Kapusta po chińsku   125g- 191kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal

razem 1064 kcal A:1,3,4,7,9

 

Zapiekanka na bułce z  warzywami i kiełbasą (1,7) 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

A:1,7

 

Sok świeży

 

 

 

PIĄTEK

23.02.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica 3 szt.

Pomidor, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml jabłko

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, A:1,3,7

Barszcz czerwony  (9,7,1)400ml-176 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną 220g – 595+94 kcal

Marchewka 125g -51 kcal

Kompot/woda 200 ml 138 kcal

razem 1004 kcal A:1,3,7,9

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATY   ZA   LUTY 2024

21 DNI  ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE 417,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) –  381,00

POBYT –  170,00

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł –  21 DNI  –  189,00

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 21 dni –  178,5

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   – 210,00/226,80