STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

24.03.25 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

       herbata z cytryną   

A: 1,6,7

Fasolowa  (1,9) 250 ml- 198 kcal

Kostka rybna  120g- 312 kcal

Frytki 100 g- 213 kcal

Kapusta kisz. 80g- 45 kcal

Woda razem 768 kcal     A:1,4,7,9

 

 jabłko

 

Wtorek: 

25.03.25

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Grochowa  (9,1) 250 ml-  230  kcal

Kopytka w sosie wołowym 100/60 g – 260 kcal

 Colesław- 60 kcal – 123 kcal

Kompot/woda-

razem 613 kcal  A:1,7,9,10 

 

 

Kanapka mleczna

A:1,7

 

 Środa:

26.03.25

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Brukselkowa 250 ml(1,9)- 107kcal

Spinach z makaronem, filetem i parmezanem 150/50g – 250+43 kcal

Woda owocowa

razem 400 kcal  A:1,7,9,10 

banan

 

 

Czwartek:

27.03.25

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem kakao

       herbata z cytryną    A: 1,6,7

Jarzynowa 250 ml –108 kcal

Kotlet schabowy pan. 60g-211 kcal

Ziemniaki 100g – 90 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną 80 g -35 kcal

Woda owocowa

Razem 444  kcal A:1,3,7,9,10

 

Deser kaszka manna

A:1,7

 

Piątek 

28.03.25

 

Pieczywo mieszane, masło,

Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną

 A:1,3,6,7

Tajska 250 ml- 145 kcal

Kluchy na parze ze śmietaną i truskawka 100/50 g – 249 + 94 +16 kcal

Woda owocowa

 Razem 504 kcal

A:1,7,9,10 

soczek

 

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

24.03.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7  drożdżówka

Fasolowa   (9,1) 400ml -316 kcal

Kostka rybna z miruny  120g-312 kcal

Frytki  200g -426 kcal

Kapusta kiszona   (1,7) 125g- 70 kcal

Woda owocowa,

 Jabłko 90 kcal

Razem: 1124 kcal

A:1,3,4,7,9

Sałatka makaronowa z warzywami i filetem  (1,7,9) 270g

Wędlina, ser – 50g

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

Mus owocowy   A:1,7

 

 

 

 

 

WTOREK

25.03.24

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

 A:1,6,7 soczek

Grochowa  (1,9) 400 ml- 360 kcal

Kopytka w sosie wołowym 150/80g – 520 kcal

Surówka colesław 125 g -191 kcal,

 kanapka mleczna  118 kcal

Woda owocowa

razem 1130 kcal

 kcal A:1,7,9,10

 

Hot-dog 2 szt, sos czosnkowy

Sałatka warzywa

 Musztarda, ketchup

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,10

 

 

 

ŚRODA

26.03.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek

Masło 25g, miód A:1,6,7

Brukselkowa 400ml – 176 kcal (1,7,9)

Spinach z makaronem i filetem drobiowym z parmezanem 300/70 g—500 kcal

Woda owocowa

Banan – 116 kcal

Razem 1060 kcal

A:1,3, 7, 9

Zapiekanka ziemniaczana z sosem pieczarkowym i szynką 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,3,4,7,9,10

 

 

 

 

 

CZWARTEK

         27.03.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

woda

Jarzynowa (1,9,7) 400 ml- 108/172 kcal

Kotlet schabowy pan. 120g 422 kcal

Ziemniaki 200g-180 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal

woda 200ml-

kaszka manna deser 128 kcal

razem 922  kcalA:1,3,7,9,10

Ryż w sosie egzotycznym 270g

Pasta z awokado, pasta z jajeczna,50 g

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

soki  A:1,6,7

A:1,3,4,7,1

 

 

PIĄTEK

28.03.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Tajska   (9)400ml- 290 kcal

Kluchy na parze ze śmietaną i truskawką 270g – 498 kcal

Woda owocowa

Soczki 88 kcal

A:1,9,7,10

Razem 878 kcal

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATA   ZA  KWIECIEŃ  2025

18 DNI    ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym)             – 348,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –   303,00

POBYT                                                           –   170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  -18 DNI         –  153

PLUS EWENTUALNE DNI W OKRESIE ŚWIĄTECZNYM

      SZKOŁA PODSTAWOWA      I     LICEUM

        OBIAD 9,00 zł                         18 DNI         –   162,00

PRACOWNICY

NAUCZYCIELE 18 DNI                                           – 180,00

PRACOWNICY OBSŁUGI  I ADMIN. 18 DNI       – 194,40

16.03.2025 I 30.03.2025