Odwołanie obiadów dzień wcześniej do godz. 11.00: kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP2
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 27.03.23 |
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, ser , sałata, ogórek kisz. , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Kapuśniak (1,9) 250 ml- 303 kcal
Kotlet drobiowy 80g -227kcal Ziemniaki100g-90 kcal Mizeria 80g- 48 kcal Woda owoowa 200 ml razem 668 kcal A:1,7,9,10 |
jogurt
A:1,7 |
Wtorek:
28.03.23 |
Pieczywo mieszane, masło
kanapka., pomidor kasza manna herbata z cytryną A:1,6,7 |
Krupnik (9,1) 250ml- 230kcal
Kluski śląskie w sosie mięsnym 40/75 g – 260 kcal Kapusta kiszona-80 g – 45 kcal Woda owocowa razem 535 kcal A:1 ,7,9,10 |
mandarynka |
Środa: 29.03.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina herbata z cytryną A:1,6,7 |
Rosół 250 g –215 kcal
Ziemniaki 100g – 90 kcal Udko 263 kcal Marchewka z grosz 80 g -70 kcal Woda owocowa razem 638 kcal A:1,3,7,9
|
soczek
|
Czwartek: 30.03.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
Rogal z masłem i miodem, kakao herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Pieczarkowa 250 ml-168 kcal
Dorsz dusz.po japońsku 120g – 225 kcal Ziemniaki 100g – 90 kcal Woda razem 483 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
banan |
Piątek 31.03.23
|
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, sałata, jajko got , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Barszcz czerwony 250 ml-88 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną 130g – 260 kcal Woda razem 348 kcal A:1,3,7,9
|
Jogurt
A:1,7 |
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK27.03.23 |
Talerz wędlin(1) 60g
Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Kapuśniak (9,1)400ml-108/484 kcal
Kotlet drobiowy 110g -290 kcal Mizeria125g- 75 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal woda 200ml-, jogurt owocowy 125 kcal razem 1029 kcal A: 1,3,7,9,10 |
Sałatka brokułowa z jajkiem 270g
Wędlina (1) – 50g Pomidor, sałata Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód jabłko A:1,3,4,7,10 |
WTOREK28.03.23 |
Talerz wędlin (1) 60g
ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,6,7 |
Krupnik (1,9) 400 ml- 368 kcal
Kluski śląskie w sosie mięsnym 150/80g – 520 kcal Kapusta kiszona 125 g -128 kcal Woda mandarynka 53 kcal razem 1069 kcal A:1,7,9, |
Zapiekanka z pieczarki i sera (1,7,9) 270g Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód winogron A:1,7
|
ŚRODA 29.03.23 |
Wędlina (1) 40g
Pasta twarogowa/ pasta jajeczna (7) 50g rzodkiewka\szczypior, Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,6,7 pączek |
Rosół 400 ml – 344 kcal
Ziemniaki 200g -180 kcal Udko pieczone – 527 kcal Marchewka mini 130 g- 54 kcal Woda Razem: 1105 kcalA:1,7,9,10
|
Kiełbasa na gorąco 150 g Pomidor, ketchup, musztarda Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód banan A:1,7,10 |
CZWARTEK 30.03.23 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,6,7 |
Pieczarkowa (1,9,7) 400 ml- 168/268 kcal
Ryba po japońsku (3,1) 120g -357 kcal Ziemniaki 200g -180 kcal Kompot/woda 200ml- 138 kcal banan 116 kcal Razem: 1059 kcalA:1,4,7,9
|
Pierogi z serem i ziemniakami
Talerz wędlin (1) 50 g Pomidor, sałata Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,7,9,10 |
PIĄTEK 31.03.23 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) z 1 szt Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7 |
Barszcz czerwony 400ml-133/212 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem – 510 kcal Śmietanka 125g – 85kcal Kompot/woda 200ml-138 kcal razem 945kcal A:1,3,7,9,10 |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.
Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:
65 1020 4795 0000 9602 0278 2449
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATY ZA MARZEC 2023
23 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE – 453,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 408,00
POBYT – 170,00
LO 11 i SP 2
OBIAD 9,00 zł – 23 DNI – 207,00
GRUPA PRZEDSZKOLNA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł
– za 23 dni – 195,50
pracownicy ZSO Nr 4
OBIAD 10,00/10,80 – 23 DNI – 230,00/248,40