STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

31.03.25

Pieczywo mieszane, masło,

Szynka kons,  ser żółty, ogórek. pomidor

herbata z cytryną, miód A:1,7

Kalafiorowa  250 ml-158 kcal

Spaghetti (1,7)-110/80 g –345/ 550 kcal

Ogórek kisz.  80g/125g – 38/48 kcal

Woda owocowa

Razem 541 kcal 

A:1 ,7,9,10 

 

banan

 

 

 

WTOREK

01.04.25

Pieczywo mieszane, masło

Kasza manna kakaowa

 

Kanapka A:1,7

Ogórkowa 250/400ml-168/268kcal

Pierogi ruskie 150g -340 kcal: 340/680 kcal

Surówka wiosenna 80/125g- 68/106 kcal,

Woda owocowa

  razem 576 kcal

A:1,3,7,9,10

 

Deser mleczny

 

 

 

ŚRODA

02.04.25

 

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek ze  szczypiorkiem, szynka kons.

herbata z cytryną, miód

 A:1 ,7

Żurek   250ml (1,7,9)-270 kcal

Gołąbek  125  g- 174 kcal

Ziemniaki 100/200g -90/180 kcal

Woda owocowa

razem 534  kcal

A:1,3,7,9,10

 

 

 

Jogurt owocowy

A;1,7

 

 

 

CZWARTEK

03.04.25

 Pieczywo mieszane,     masło,                

 kakao

rogal z miodem

       herbata z cytryną    A: 1,7

 

Pomidorowa z makar. 250 ml -158 kcal

Miruna  duszony 80g- 220 kcal

Ziemniaki 100/200g – 90/180 kcal

Kapustaa czerw. 80/125g-84 kcal

Woda owocowa

razem 552 kcal

 A:1,3,4,7,9

 

 

 

Mus owocowy

 

 

PIĄTEK

04.04.25

Pieczywo mieszane, masło,

Szynka kons., jajko got., szczypior, pomidor, sałata,

Herbata z cytryną, miód A:1,3,7

Fasolkowa 250/400ml- 232  kcal

Pierogi leniwe ze śmietaną 150g – 363  kcal

Woda owocowa

 Razem 595 kcal

A:1,3,7,9 

 

 

 

soczek

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

31.03.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek, pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 rogaliki

Kalafiorowa  400 ml- 252 kcal

Spaghetti 220/80g  -550 kcal(1,7,3)

Ogórek kisz 125 g – 60 kcal

kompot 200 ml 135 kcal

Banan 95 kcal

 Razem 1092 kcal

A:1,7,9,10

 

Sałatka wielowarzywna z wedliną  i makaronem 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

A:1,7

Winogrona

 

 

 

 

 

WTOREK

 

01.04.25

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz ser mix.(7) 50g

 sałata/ ogórek

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna – kasza manna  (7)A:1,7

Ogórkowa  (9,1) 400ml- 268 kcal

Pierogi ruskie z cebulką 300g- 459 kcal

Surówka wiosenna 125g -106 kcal

Deser mleczny  – 185 kcal

woda 200ml –

razem 1018 kcal A: 1 ,7,9,10

Kiełbasa pieczona 2 szt

Ketchup, musztarda

Twarożek 50 g

Sałatka z warzyw

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

jabłko

A:1,3,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

02.04.25

 Wędlina (1)  60g

 pasta twarogowa (7)/ser  50g 

\szczypior,

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, rogal

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,7 banan

Żurek 400 ml (1,7,9,10) 432 kcal

Gołąbek w sosie pomidor. 250g-290 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

woda owocowa

jogurt owocowy 148 kcal (7)

 

razem 1050  kcal  A:1,9,7,3,10

 

 

Pasta jajeczna, awokado 50g

Pasta z tuńczyka 50g

Talerz wędlin(1) 50g

Sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,3,4,7

 

 

 

CZWARTEK

         03.04.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,7 pączek

Pomidorowa z makar.  400 ml- 276 kcal

Miruna duszona 120g-330 kcal

Kapusta czerwona  sur.125g- 130 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

/woda owocowa 200ml-

Mus owocowy 49 kcal

razem 965 kcal

A: 1,3,4,7,9

 

 

Wędliny, sery talerz

Pomidor ogórek, sałata

Makaron w sosie truskawkowym 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

A:1 ,7

 

 

 

 

 

PIĄTEK

04.04.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica (3)

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, jabłko

A:1,3,7

Fasolkowa  (9)400ml-372 kcal

Pierogi leniwe ze  śmietaną 300g – 726 kcal

Woda

Soczek 42 kcal

A:1,9,7,10

Razem 1140 kcal

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATA   ZA  KWIECIEŃ  2025

18 DNI    ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym)             – 348,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –   303,00

POBYT                                                           –   170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  -18 DNI         –  153

PLUS EWENTUALNE DNI W OKRESIE ŚWIĄTECZNYM

      SZKOŁA PODSTAWOWA      I     LICEUM

        OBIAD 9,00 zł                         18 DNI         –   162,00

PRACOWNICY

NAUCZYCIELE 18 DNI                                           – 180,00

PRACOWNICY OBSŁUGI  I ADMIN. 18 DNI       – 194,40

16.03.2025 I 30.03.2025