Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 17.02.25 |
Pieczywo mieszane, masło, Wędlina różna, ser żółty, ogórek św., pomidor ,herbata z cytryną A:1,7 |
Fasolkowa 250/400 ml -232 kcal Łazanki 270g- 408 kcal Kompot 200ml-138 kcal razem 611 kcal A:1,3,7,9,10 |
mandarynka
|
Wtorek: 18.02.25 |
Pieczywo mieszane, masło Wędlina różna, ser żółty, pomidor, sałata Kasza manna, herbata z cytrynąA:1,7 |
Krupnik 250 ml – 144 kcal Potrawka z kurczaka 60/40 g – 92 kcal kcal Ryż 100 g- 135 kcal Kompot 200 ml-138 kcal razem 509 kcal A:1,7,9,10
|
jabłko |
Środa: 19.02.25 |
Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa wędlina, sałata, rzodkiewka herbata z cytryną A:1,4,7 |
Pomidorowa z makar. 250 ml-158 kcal Gulasz wieprzowy 60g -117 kcal Ziemniaki 100 g-90 kcal Buraczki 80 g- 87 kcal woda 200ml- razem 452 kcal A:1,7,9 |
jogurt zbożowo- owocowy A:1,7
|
Czwartek: 20.02.25 |
Pieczywo mieszane, masło, parówki, ser żółty, kakao, herbata z cytryną A:1,7 |
Tajska 250 ml – 145 kcal Dorsz 120g- 312 kcal Ziemniaki 100 g –90 kcal Bukiet jarzyn 80 g-25 kcal woda 200ml – razem 572 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
Banan
|
Piątek 21.02.25 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasta jajeczna, sałata, pomidor herbata A:1,3,7 |
Żurek 250 ml 250 kcal Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną 262 kcal Woda 200 ml – Razem 512 kcal A:1,7,9,10 |
jabłko
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK17.02.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g ogórek św., pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, A:1,7 |
Fasolkowa 400ml – 360 kcal Łazanki 270g- 408 kompot/woda 200 ml- 138 kcal mandarynka 53 kcal razem 959 kcal A: 1,3,7,9
|
Hot – dog bułce Pasta jajeczna ,ogórek, sałata Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, soczek Masło(7)25g miód A:1,7,9
|
WTOREK18.02.25 |
Talerz wędlin (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata/ pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,7 |
Krupnik 400 ml – 230 kcal Potrawka z kurczaka 120/80g – 183 kcal Ryż 200 g – 270 kcal Kompot/woda 200ml -138 kcal Razem 911 kcal A: 1,7,9,10 Jabłko -90 kcal |
Kiełbasa zapiekana 150g Cebulka 50g, pomidor Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, Masło(7)25g miód Baton zbożowy A:1,7,9
|
ŚRODA 19.02.25 |
Wędlina (1) 60g Pasta twarogowa (7) 50g rzodkiew\ szczypior, sałata, rogal Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A: 1,7 |
Pomidorowa z mak400ml- 158/276 kcal Gulasz wiep.120g -223 kcal Buraczki 125g- 136 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal woda 200ml-, mleczna kanapka 155 kcal razem 970 kcal A: 1,3,7,9
|
Krokiety ser pieczarka 2/3 szt Wedlina 50g Twarożek 50g Pomidor, sałata, ogórek Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód Jogurt naturalny z musli A:1,3,7,9 |
CZWARTEK 20.02.25 |
Wędlina, (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g miód Zupa mleczna (7)
A:1,7 |
Tajska 400ml-290 kcal Dorsz duszony 120g- 312 kcal Ziemniaki 200g–180kcal Bukiet jarzyn 130g- 41 kcal Kompot/woda 200ml- 138 kcal Banan 116 kcal razem 1077kcal A:1,3,4,7,9 |
Talerz wędlin (1) 50g Sałatka jarzynowa 150g (3,7,9,10) Pasta z makreli (3,7) Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g masło (7) 25g miód jabłko A:1,3,4, 7,9,10
|
PIĄTEK 21.02.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Jajecznica 3 szt Pomidor, sałata Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g A:1,3,7 |
Żurek 400 ml – 432 kcal Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g -510 kcal, Woda owocowa kcal razem 942 kcal A:1,3,7,9 |
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATA ZA LUTY 2025
10 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 198,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 180,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł -10 DNI – 85,00
Z FERIAMI -20 DNI – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM
OBIAD 9,00 zł 10 DNI – 90,00
PRACOWNICY
NAUCZYCIELE 10 DNI – 100,00
OBSŁUGA I ADMINISTRACJA 10 DNI – 108,00