STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

 14.04.25

 

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek kisz herbata malinowa A:1,7

Pieczarkowa z makaronem250/400 ml – 133/212 kcal

Medalion z indyka80/120g -125/187 kcal

 Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Kapusta biała 80g- 70 kcal

Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem 556 kcal  A:1,7,9,10

jogurt 

A:1,7 

 

 

Wtorek:

 

15.04.25

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina, ogórek kisz., pomidor

 

herbata z cytryną

A:1,7

Krem z selera  250/400ml- 180/288 kcal

Udko pieczone 125/250 g- 263/527 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Sałata w śmietanie 80/125g-35/55 kcal

Woda

razem 588 kcal

A:1,3,7,9

 

 

Kanapka mleczna

A:1,7

 

 Środa:

16.04.25

Pieczywo mieszane, masło, kakao

 

Jajecznica

       herbata z cytryną    A: 1,7

Rosół   (9,1,7) 250/400 ml -215 kcal

Ryba duszona panierowana 60/120g- 180/330 kcal

Frytki 100/200g-213 kcal

Kapusta kiszona 80g-82 kcal

 Woda owocowa 200ml-

razem 690 kcal     A:1,3,4,7,9,10

 

banan

 

Czwartek:

 17.04.25 

Pieczywo mieszane, masło,  wędlina

twarożek

herbata z cytryną

 A:1 ,7

 

  Żurek  250 ml -270 kcal

Pizza własnej produkcji 100 g- 266 kcal

Woda owocowa

Razem 536 kcal 

A:1,3,4,7,9 

 

jabłka

 

Piątek 

18.04.25

Pieczywo mieszane, masło,

Jajko got., serek żółty,wędlina, szczypior, pomidor, Herbata z cytryną  A:1,3,6,7

Kalafiorowa 250ml – 217 kcal

Kluski na parze z truskawką i śmietaną 1/2 szt 150g/250g-  249 kcal

 

Woda owocowa 200 ml-

Razem 466 kcal

A:1,3,7,9

 

soczek

 

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

14.04.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g 

Pieczywo mieszane: pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g  pomidor, ogórek Kisz .pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g , A:1,7,10 drożdżówka owocowa, miód

Pieczarkowa z makaronem (9,1,7)250/400ml-133/212kcal

Medalion z indyka80/ 120 g – 125/187 kcal

Ziemniaki 100/200g-90/180 kcal

Kapusta biała 125 g – 90 kcal

Kompot/woda 200ml -138 kcal

Jogurt 126 kcal

razem 933 kcal

A:1,3,7,9,10 

 

Pierogi ruskie 300 g, pasta jajeczna, z tuńczyka 50g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

banan

A:1,7,3, 4

 

 

 

 

 

WTOREK

 

15.04.25

Talerz wędlin  (1) 60g

Ser żółty(7) 50g ogórek kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

A:1,7,10

Krem z selera (9,1) 250/400ml- 180/288 kcal

Udko pieczone 125/250 g 263/527 kcal

Ziemniaki 100/200g-90/180 kcal

Sałata w śmietanie 125g- 55 kcal

Woda owocowa

Kanapka mleczna 46 kcal

Razem 1096

A:1,7,9

Ryż z truskawką i śmietaną  270g (1,7,10)

Wędlina 50g

Pomidor 50 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1 ,7

 

 

 

ŚRODA

16.04.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa (1)60g

ser żółty (7) 50g

jajecznica , jabłko

Pieczywo mieszane: pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód A:1,7

Rosół (9,1) 250/400ml –344  kcal

Ryba panierowana  (1,4)120g-330 kcal

Frytki  100/ 200 g – 160/312 kcal

Kapusta kiszona 125g-128 kcal

/woda 200ml-

razem 1114 kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

 

 

 

CZWARTEK

 

 

 

 

 

 

 

PIĄTEK

 

 

 

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATA   ZA  KWIECIEŃ  2025

18 DNI    ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym)             – 348,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –   303,00

POBYT                                                           –   170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  -18 DNI         –  153

PLUS EWENTUALNE DNI W OKRESIE ŚWIĄTECZNYM

      SZKOŁA PODSTAWOWA      I     LICEUM

        OBIAD 9,00 zł                         18 DNI         –   162,00

PRACOWNICY

NAUCZYCIELE 18 DNI                                           – 180,00

PRACOWNICY OBSŁUGI  I ADMIN. 18 DNI       – 194,40

16.03.2025 I 30.03.2025