STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

Podwieczorek

 

Poniedziałek

 

18.11.24

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna/ser żółty, pomidor, ogórek

herbata z cytryną A:1,7

Jarzynowa 200 ml-108 kcal

Pierogi z mięsem i cebulką 150 g- 340 kcal

Kapusta kiszona  80 g- 45 kcal

Kompot/woda 200ml-

razem 493   kcal  A:1,3,7,9

 

Kanapka mleczna

A:1,7

 

 

Wtorek:

19.11.24

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina różna, pomidor,ogórek kisz.,

 

kasza manna

 

herbata z cytryną  A:1,7

Rosół  (1,9) 250/400ml- 220kcal

Gołąbek   1szt120 g– 285kcal

Ziemniaki100/200g-90 kcal

 

Kompot/woda 200ml-

razem 595  kcal

A: 1,3,4,7,9

 

Rogalik owocowy

A:1,7           

 

 Środa:

 20.11.24

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem/ wędlina

herbata z cytryną

 A:1 ,7

Kapuśniak  (1,9,10) 250/400 ml- 303kcal

Kostka  rybny   (4,1) 120g – 312 kcal

Frytki  100g-213 kcal

Surówka  pekińska  80g- 79kcal

Kompot/woda 200ml

 

Razem 828 kcal 

A:1,3,4,7,9 

mandarynka

 

 

Czwartek:

 21.11.24 

Pieczywo mieszane, masło,               

  kakao 

parówka,ser, sałata, papryka

       herbata z cytryną    A: 1,7

Ogórkowa (1,3,7,9 )-250/400 ml -100/160 kcal

Gulasz wieprz.60/40g:100/80 g- 110/220 kcal

Kasza miesz. 200g 165/215 kcal

Buraczki 80/125g-87/137kcal

Kompot/woda 200ml-

razem 462 kcal

A:1,9,3,7

 

Banan

 

 

Piątek

 22.11.24

 

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, ser, jajko, ogórek Kisz., sałata

Herbata z cytryną,

A:1,4,7

Krem z dyni z grzankami (1,7,9)-250ml- 90 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną 150g  – 340 kcal

marchewka -80g-33kcal

woda

Razem 641 kcal

A:1,3,7,9,10

jabłko

 

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

18.11.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Pomidor, ogórek kisz.

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko(7)\ woda 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód,    A:1,7

Drożdżówka, jabłko

Jarzynowa  (1,7,9) 400ml-172 kcal

Pierogi z mięsem300g -680  kcal

Surówka z kapusty kiszonej 125 g-70 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal

Kanapka mleczna 65 kcal

razem 1056 kcal A: 1,3,7,9

 

Makaron z truskawką i śmietaną 270g

Talerz wędlin  (1) 50g

Pasta z awokado, jajeczna,

Pomidor, ogórek

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

A:1,7 nektaryna

 

 

 

WTOREK

19.11.24

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor

Pieczy. mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Zupa mleczna

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód     A: 1,7,10 pączek, jabłko

Rosół  (1,7,9) 400ml-344 kcal

Gołąbek 120 g – 285 kcal

Ziemniaki 200g-180 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

Rogalik owocowy 1szt348 kcal

razem 1308 kcal

A: 1,3,4,7,9

 

 

 

 

 

Kebab z warzywami i szynką (1)-1 szt

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Herbata z cytryną /woda 200 ml

A:1,7

jabłko

 

 

 

ŚRODA

20.11.24

Wędlina (1)  60g

Pasta twarog. (7) 50g

rzodkiewka\szczypior, sałata,  rogal

Piecz. mieszane(1): pszenne, star., zboż., kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód      A:1,7,10 drożdżówka, jabłko

Kapuśniak(1,9,10) 400ml- 484 kcal

Kostka rybna  (4,1) 120g -312 kcal

frytki 200g-426 kcal

Kapusta pekińska, seler, marchewka, jabłko 130g- 124 kcal

Razem 1346 kcal

A:1,3,4,7,9,10

 

Zapiekanka pieczarkowa 2 szt

Sałata, pomidor, ogórek kisz.,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g,

Masło(7)25g miód

A:1,7,10

Mandarynka

 

 

 

CZWARTEK

        21.11.24

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g

sałata, papryka, og. kisz Pieczy. miesz(1): pszenne, star., zbożo, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda /mleko(7)200ml

Masło(7)25g miód

Zupa mleczna (7)A:1,7,10 pączek, jabłko

Ogórkowa  400ml- 268 kcal(1,3,7,9)

Gulasz wieprz.100/80 g- 220 kcal (1)

Kasza miesz.(gry., jęczm.) 200g -215 kcal

Buraczki 125g-137 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kacl

Banan – 95 kcal

 

razem  965  kcal A:1,7,9,10

Parówki 2/3 szt

Sałatka z warzywami i fetą  240 g

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g, sałata, pomidor

Masło(7)25g

jabłko

A:1,4,7,9,10

 

 

 

PIĄTEK

22.11.24

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem

pomidor, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g A:1,7,10

jabłko

Krem z dyni z grzankami (1,9,10)400ml- 144 kcal

Naleśniki z serem i śmietaną (1,3,7)-300g- 680 kcal

marchewka 125g-

Kompot 200 ml-138 kcal

razem 962 kcal

A:1,3,7,9

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATA   ZA  LISTOPAD 2024

19 DNI ŻYWIENIOWYCH

 INTERNAT

 CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) –  375,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)  –   339,00

POBYT –   170,00

 

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  -19 DNI  –  161,50

 

SZKOŁA PODSTAWOWA  I LICEUM

OBIAD 9,00 zł                          19 DNI         –   171,00

NAUCZYCIEL  10,00 zł         19 dni           –   190,00

PRACOWNICY 10,80 zł         19 dni          –   205,20