Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 14.04.25
|
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser żółty, pomidor, ogórek kisz herbata malinowa A:1,7 |
Pieczarkowa z makaronem250/400 ml – 133/212 kcal Medalion z indyka80/120g -125/187 kcal Ziemniaki100/200g-90/180 kcal Kapusta biała 80g- 70 kcal Kompot/woda 200 ml- 138 kcal razem 556 kcal A:1,7,9,10 |
jogurt A:1,7
|
Wtorek:
15.04.25 |
Pieczywo mieszane, masło Wędlina, ogórek kisz., pomidor
herbata z cytryną A:1,7 |
Krem z selera 250/400ml- 180/288 kcal Udko pieczone 125/250 g- 263/527 kcal Ziemniaki100/200g-90/180 kcal Sałata w śmietanie 80/125g-35/55 kcal Woda razem 588 kcal A:1,3,7,9 |
Kanapka mleczna A:1,7 |
Środa: 16.04.25 |
Pieczywo mieszane, masło, kakao
Jajecznica herbata z cytryną A: 1,7 |
Rosół (9,1,7) 250/400 ml -215 kcal Ryba duszona panierowana 60/120g- 180/330 kcal Frytki 100/200g-213 kcal Kapusta kiszona 80g-82 kcal Woda owocowa 200ml- razem 690 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
banan |
Czwartek: 17.04.25 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlina twarożek herbata z cytryną A:1 ,7
|
Żurek 250 ml -270 kcal Pizza własnej produkcji 100 g- 266 kcal Woda owocowa Razem 536 kcal A:1,3,4,7,9 |
jabłka |
Piątek 18.04.25 |
Pieczywo mieszane, masło, Jajko got., serek żółty,wędlina, szczypior, pomidor, Herbata z cytryną A:1,3,6,7 |
Kalafiorowa 250ml – 217 kcal Kluski na parze z truskawką i śmietaną 1/2 szt 150g/250g- 249 kcal
Woda owocowa 200 ml- Razem 466 kcal A:1,3,7,9 |
soczek
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK14.04.25 |
Talerz wędlin(1) 60g Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane: pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g pomidor, ogórek Kisz .pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g , A:1,7,10 drożdżówka owocowa, miód |
Pieczarkowa z makaronem (9,1,7)250/400ml-133/212kcal Medalion z indyka80/ 120 g – 125/187 kcal Ziemniaki 100/200g-90/180 kcal Kapusta biała 125 g – 90 kcal Kompot/woda 200ml -138 kcal Jogurt 126 kcal razem 933 kcal A:1,3,7,9,10 |
Pierogi ruskie 300 g, pasta jajeczna, z tuńczyka 50g Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód banan A:1,7,3, 4
|
WTOREK
15.04.25 |
Talerz wędlin (1) 60g Ser żółty(7) 50g ogórek kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,7,10 |
Krem z selera (9,1) 250/400ml- 180/288 kcal Udko pieczone 125/250 g 263/527 kcal Ziemniaki 100/200g-90/180 kcal Sałata w śmietanie 125g- 55 kcal Woda owocowa Kanapka mleczna 46 kcal Razem 1096 A:1,7,9 |
Ryż z truskawką i śmietaną 270g (1,7,10) Wędlina 50g Pomidor 50 g Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1 ,7 |
ŚRODA 16.04.25 |
Wędlina (1) 40g Pasta twarogowa (1)60g ser żółty (7) 50g jajecznica , jabłko Pieczywo mieszane: pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,7 |
Rosół (9,1) 250/400ml –344 kcal Ryba panierowana (1,4)120g-330 kcal Frytki 100/ 200 g – 160/312 kcal Kapusta kiszona 125g-128 kcal /woda 200ml- razem 1114 kcal A:1,7,9,10
|
|
CZWARTEK
|
|
|
|
PIĄTEK
|
|
|
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATA ZA KWIECIEŃ 2025
18 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 348,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 303,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł -18 DNI – 153
PLUS EWENTUALNE DNI W OKRESIE ŚWIĄTECZNYM
SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM
OBIAD 9,00 zł 18 DNI – 162,00
PRACOWNICY
NAUCZYCIELE 18 DNI – 180,00
PRACOWNICY OBSŁUGI I ADMIN. 18 DNI – 194,40
16.03.2025 I 30.03.2025