Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
Podwieczorek |
Poniedziałek
16.12.24 |
Pieczywo mieszane, masło, Wędlina różna/ser żółty, pomidor, ogórek herbata z cytryną A:1,7 |
Jarzynowa 200 ml-108 kcal Pierogi z mięsem i cebulką 150 g- 340 kcal Kapusta kiszona 80 g- 45 kcal Kompot/woda 200ml- razem 493 kcal A:1,3,7,9 |
Kanapka mleczna A:1,7
|
Wtorek: 17.12.24 |
Pieczywo mieszane, masło Wędlina różna, pomidor,ogórek kisz.,
kasza manna
herbata z cytryną A:1,7 |
Rosół (1,9) 250/400ml- 220kcal Kotlet drobiowy panier 60 g– 180kcal Ziemniaki100/200g-90 kcal Mizeria 80g-48 kcal Kompot/woda 200ml- razem 538 kcal A: 1,3,4,7,9 |
Rogalik owocowy A:1,7 |
Środa: 18.12.24 |
Pieczywo mieszane, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem/ wędlina herbata z cytryną A:1 ,7 |
Pomidorowa (1,9,10) 250/400 ml- 138kcal Kostka rybny (4,1) 120g – 312 kcal Ziemniaki 100g-90 kcal Surówka pekińska 80g- 79kcal Kompot/woda 200ml
Razem619 kcal A:1,3,4,7,9 |
mandarynka
|
Czwartek: 19.12.24 |
Pieczywo mieszane, masło, kakao parówka,ser, sałata, papryka herbata z cytryną A: 1,7 |
Ogórkowa (1,3,7,9 )-250/400 ml -100/160 kcal Gulasz wieprz.60/40g:100/80 g- 110/220 kcal Kasza miesz. 200g 165/215 kcal Buraczki 80/125g-87/137kcal Kompot/woda 200ml- razem 462 kcal A:1,9,3,7 |
Banan
|
Piątek 20.12.24
|
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, ser, jajko, ogórek Kisz., sałata Herbata z cytryną, A:1,4,7 |
Krem z brokuła (1,7,9)-124 kcal Naleśniki z serem i śmietaną 150g – 340 kcal marchewka -80g-33kcal woda Razem 497 kcal A:1,3,7,9,10 |
pomarańcza
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK16.12.24 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Pomidor, ogórek kisz. Herbata z cyt.\ kawa\ mleko(7)\ woda 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, A:1,7 Drożdżówka, jabłko |
Jarzynowa (1,7,9) 400ml-172 kcal Pierogi z mięsem300g -680 kcal Surówka z kapusty kiszonej 125 g-70 kcal Kompot/woda 200ml- 138 kcal Kanapka mleczna 65 kcal razem 1056 kcal A: 1,3,7,9 |
Makaron z truskawką i śmietaną 270g Talerz wędlin (1) 50g Pasta z awokado, jajeczna, Pomidor, ogórek Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód A:1,7 mandarynka |
WTOREK17.12.24 |
Talerz wędlin (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata/ pomidor Pieczy. mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Zupa mleczna Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód A: 1,7,10 mus jabłkowy |
Rosół (1,7,9) 400ml-344 kcal Kotlet drob, panierowany 120 g – 290 kcal Ziemniaki 200g-180 kcal Mizeria 125g-75 kcal Kompot/woda 200ml-138 kcal Rogalik owocowy 1szt348 kcal razem 1388 kcal A: 1,3,4,7,9
|
Kebab z warzywami i filet (1)-1 szt Sos czosnkowy Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód Herbata z cytryną /woda 200 ml A:1,7 jabłko |
ŚRODA 18.12.24 |
Wędlina (1) 60g Pasta twarog. (7) 50g rzodkiewka\szczypior, sałata, rogal Piecz. mieszane(1): pszenne, star., zboż., kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,7,10 drożdżówka, jabłko |
Pomidorowa z makar 400ml-276 kcal Kostka rybna (4,1) 120g -312 kcal ziemniaki 200g-180 kcal Kapusta pekińska, seler, marchewka, jabłko 130g- 124 kcal Razem 1100 kcal A:1,3,4,7,9,10 Mandarynka 53 kcal |
Zimna płytka z wędlin, pasta twarogowa 50 g, jajka gotowane 2 szt Sałata, pomidor, ogórek kisz., Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, Masło(7)25g miód A:1,7,10 Mandarynka |
CZWARTEK 19.12.24 |
Wędlina, (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata, papryka, og. kisz Pieczy. miesz(1): pszenne, star., zbożo, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda /mleko(7)200ml Masło(7)25g miód Zupa mleczna (7)A:1,7,10 pączek, jabłko |
Ogórkowa 400ml- 268 kcal(1,3,7,9) Gulasz wieprz.100/80 g- 220 kcal (1) Kasza miesz.(gry., jęczm.) 200g -215 kcal Buraczki 125g-137 kcal Kompot/woda 200ml- 138 kacl Banan – 95 kcal
razem 965 kcal A:1,7,9,10 |
Hot-dog Sałatka z warzywami i fetą 240 g Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, sałata, pomidor Masło(7)25g jabłko A:1,4,7,9,10
|
PIĄTEK 20.12.24 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Jajecznica z 3 jaj ze szczypiorkiem pomidor, sałata Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g A:1,7,10 jabłko |
Krem z brokuła(1,9,10)400ml- 249 kcal Pierogi leniwe ze śmietaną (1,3,7)-300g- 680 kcal marchewka 125g- 60kcal pomarańcza 70kcal Kompot 200 ml-138 kcal razem 1059 kcal A:1,3,7,9 |
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATA ZA GRUDZIEŃ 2024
15 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 297,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 270,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł -20 DNI – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM
OBIAD 9,00 zł 15 DNI – 135,00
NAUCZYCIEL 10,00 zł 15 dni – 150,00
PRACOWNICY 10,80 zł 15 dni – 162,00