Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 05.05.25 |
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Ogórkowa (9,1) 250ml- 168 kcal Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietana 130 g – 260 kcal Woda owocowa Razem 428 kcal A:1,7,9
|
jabłka |
Wtorek: 06.05.25 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor Kasza manna herbata z cytryną A:1,6,7 |
Kapuśniak 250g – 303 kcal Klopsik w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal Kasza mix 100-100 kcal Sałata masłowa ze śmietaną 80 g -35 kcal woda razem 568 kcal A:1,3,7,9
|
jabłka |
Środa: 07.05.25 |
Pieczywo mieszane, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina herbata z cytryną A:1,6,7 |
Krupnik 200 g- 230 kcal Kotlet drobiowy pan. 60g-208 kcal Ziemniaki100g – 90 kcal Buraczki 80 g -87 kcal Kompot/woda- Razem 615 kcal A:1,7,9,10 |
jabłko
|
Czwartek: 08.05.25 |
Pieczywo mieszane, masło,
Rogal z masłem i miodem kakao herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Pomidorowa z ryżem (1,9) 250/400 ml 400ml- 158 kcal Dorsz duszony 120g- 312 kcal Marchewka z grosz.100g- 88kcal Ziemniaki100g -90 kcal Woda razem 648 kcal A:1,4,7,9
|
banan |
Piątek 09.05.25
|
Pieczywo mieszane, masło, Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną A:1,3,6,7 |
Brokułowa 250/400 ml(1,9)- 217 kcal Pierogi leniwe śmietanka 40/75 g – 260 kcal
Woda owocowa razem 477 kcal A:1,3,7,9,10 |
soczek
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK05.05.25 |
Talerz wędlin(1) 60g Talerz serów(7) 50g Pasta jajeczna(3) 50 Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 |
Ogórkowa (9)400ml-168/268 kcal Ryż z jabłkiem zapiekany i śmietaną 270g – 510 kcal Woda A:1,9,7,10 Razem 778 kcal
jabłko |
Prowiant: Kanapki Jogurt, Woda Banan A:1,3,4,7,10 |
WTOREK06.05.25 |
Talerz wędlin (1) 60g ser żółty(7) 50g pasta z awokado (3) 50 g ogórek Kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,6,7 |
Kapuśniak (1,9,7) 400 ml- 303/484 kcal Klopsik w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal Kasza mix 200g-200 kcal woda 200ml- Buraczki 125g- 136 kcal razem 1079 kcal jabłko A:1,3,7,9,10 |
Prowiant: Kanapki Jogurt, Soczek Banan A:1,3,4,7,10 |
ŚRODA 07.05.25 |
Wędlina (1) 40g Pasta twarogowa (7) 50g rzodkiewka\szczypior, Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek Masło 25g, miód A:1,6,7 |
Krupnik (1,9) 400 ml- 268 kcal Kotlet drobiowy pan. 120g 208/290 kcal Ziemniaki 200g-180 kcal Sałata mix masłowa 125g – 55 kcal kompot 200ml- 138 kcal razem 931 kcal jabłko A:1,3,7,9,10 |
Prowiant: Kanapki Jogurt, Woda Banan A:1,3,4,7,10 |
CZWARTEK 08.05.25 |
Wędlina, (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,6,7 |
Pomidorowa z ryżem (9,1)400ml-158/276 kcal Dorsz duszony 120g-312 kcal Ziemniaki 200g -180 kcal Marchewka z groszkiem 120 g -115 kca Woda ,
Razem: 896 kcalA:1,3,4,7,9 |
Prowiant: Kanapki Jogurt, soczek Banan A:1,3,4,7,10 |
PIĄTEK 09.05.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) z 1 szt Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7 |
Brokułowa 400ml – 217/348kcal (1,7,9) Pierogi leniwe śmietana/ masło 150/80g – 520 kcal Woda razem 868 kcal kcal A:1,7,9,
|
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
=============================
OPŁATY ZA MAJ 2025
*** WAŻNA INFORMACJA ***
30.05.2025: FESTYN Z OKAZJI DNIA DZIECKA
(W tym dniu nie ma obiadów)
— INTERNAT —
20 dni żywieniowych
Rodzaj żywienia | Dni | Kwota |
---|---|---|
Całodzienne (z obiadem piątkowym) | 20 | 288,00 zł |
Całodzienne (bez obiadu piątkowego) | 20 | 270,00 zł |
Pobyt | – | 170,00 zł |
— SZKOŁA PODSTAWOWA KLASY 0 – III —
19 dni żywieniowych
Rodzaj żywienia | Dni | Kwota |
---|---|---|
Obiad Grupa „0” (8,50 zł/dzień) | 19 | 161,50 zł |
Obiad Klasy I – III (9,00 zł/dzień) | 19 | 171,00 zł |
— SZKOŁA PODSTAWOWA KLASY IV – VIII —
Rodzaj żywienia | Dni | Kwota |
---|---|---|
Obiad (9,00 zł/dzień) | 14 | 126,00 zł |
Obiad (9,00 zł/dzień) wliczając 09.05 | 15 | 135,00 zł |
- Uwaga: Do 09.05.2025 można zadeklarować chęć żywienia (zgłoszenia w stołówce lub e-mailem).
— LICEUM —
Rodzaj żywienia | Dni | Kwota |
---|---|---|
Obiad (9,00 zł/dzień) | 14 | 126,00 zł |
— PRACOWNICY —
(Obiady)
Grupa | Dni | Kwota |
---|---|---|
Nauczyciele | 19 | 190,00 zł |
Pracownicy Obsługi i Admin. | 19 | 205,20 zł |