STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP, LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

15.09.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Gulaszowa  (1,9,7) 400 ml- 432  kcal

Pierogi ruskie z cebulką300 g- 480 kcal

Biała kapusta z koperkiem 125 g-90 kcal

woda 200ml-

razem 1002 kcal

A:1,7,9,10

Sok św.

Zapiekanka pieczarkowa 1-2 szt

Ketchup, ogórek kisz.,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

16.09.25

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna, banan

 A:1,6,7

Barszcz czerwony  (9,1) 400ml-368  kcal

Kotlet mielony 110g -313  kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

banan 115 kcal

woda 200ml-kcal,

 razem 1051 kcal

 A: 1,3,7,9,10

 

Kiełbasa na gorąco 150 g

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Musli z owocami

A:1,7,9,10

 

 

 

ŚRODA

17.09.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,6,7 pączek

Brokułowa krem 400 ml – 249 kcal

Łazanki 270g  – 648 kcal

jogurt owocowy typu fantazja 125kcal

Woda/kompot 200ml – kcal

Razem: 1022 kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

Leczo 270 g

Ketchup, pomidor, ogórek

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

A:1,7

 

 

 

 

 

CZWARTEK

         18.09.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g, soczek

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

Grochowa  400ml-360 kcal

Dorsz   (3,1) 120g -357 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Surówka z ogórek, marchwi, pora , kukurydzy 125g – 60 kcal

woda 200ml-

kanapka mleczna 118 kcal

Razem: 1075  kcal

A:1,3,4,7,9

Makaron ze szpinakiem 270 g

Talerz wędliny, serów

Warzywa św,

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Arbuz

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

19.09.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Brukselkowa  (1,9) 400 ml- 172 kcal

Kopytka z kiełbasą i cebulką  300 g – 454 kcal

Kapusta czerwona 125 g -128 kcal

kompot / woda200 ml- kcal

deser jogurtowy typu kaszka manna – 150 kcal

razem 904 kcal

A:1,7,9,10

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATY   WRZESIEŃ  2025

INTERNAT

22 DNI    ŻYWIENIOWYCH

CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym)             –  438,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –   402,00

POBYT                                                           –   170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA  I  LICEUM

20 dni żywieniowych od 03.09.2025

        OBIAD 9,00 zł                         20 DNI         –   180,00

PRACOWNICY

NAUCZYCIELE 22 DNI                                                     – 220,00

PRACOWNICY OBSŁUGI  I ADMIN. 22 DNI       – 237,60