STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

05.05.25 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

       herbata z cytryną   

A: 1,6,7

Ogórkowa  (9,1) 250ml-  168  kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietana 130 g – 260 kcal

Woda owocowa

 Razem 428 kcal

A:1,7,9 

 

jabłka

 

Wtorek: 

06.05.25

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Kapuśniak     250g – 303 kcal

Klopsik w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal

Kasza  mix 100-100 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną  80 g -35 kcal

woda

razem 568  kcal A:1,3,7,9

 

 

 

jabłka

 

 Środa:

07.05.25

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Krupnik 200 g- 230 kcal

Kotlet drobiowy pan. 60g-208 kcal

Ziemniaki100g – 90 kcal

Buraczki 80 g -87 kcal

Kompot/woda-

Razem 615 kcal  A:1,7,9,10 

jabłko

 

 

Czwartek:

08.05.25

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem kakao

       herbata z cytryną    A: 1,6,7

Pomidorowa z ryżem (1,9) 250/400 ml 400ml- 158 kcal

Dorsz duszony  120g- 312 kcal

Marchewka z grosz.100g- 88kcal Ziemniaki100g -90 kcal

Woda razem 648 kcal     A:1,4,7,9

 

banan

 

Piątek 

09.05.25

 

Pieczywo mieszane, masło,

Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną

 A:1,3,6,7

 Brokułowa 250/400 ml(1,9)- 217 kcal

Pierogi leniwe śmietanka 40/75 g – 260 kcal

 

Woda owocowa

razem 477 kcal

A:1,3,7,9,10

soczek

 

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

05.05.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g 

Pasta jajeczna(3) 50

Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7

Ogórkowa   (9)400ml-168/268 kcal

Ryż z jabłkiem zapiekany i śmietaną 270g – 510 kcal

Woda

A:1,9,7,10

Razem 778 kcal

 

jabłko

Prowiant:

Kanapki

Jogurt,

Woda

Banan

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

06.05.25

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g

pasta z awokado (3) 50 g

ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna A:1,6,7

Kapuśniak  (1,9,7) 400 ml- 303/484 kcal

Klopsik  w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal

Kasza mix 200g-200 kcal

woda 200ml-

Buraczki 125g- 136 kcal

razem 1079 kcal

jabłko

A:1,3,7,9,10

 

Prowiant:

Kanapki

Jogurt,

Soczek 

Banan

A:1,3,4,7,10

 

 

 

ŚRODA

07.05.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek

Masło 25g, miód A:1,6,7

Krupnik (1,9) 400 ml- 268 kcal

Kotlet drobiowy pan. 120g 208/290 kcal

Ziemniaki 200g-180 kcal

Sałata mix masłowa 125g – 55 kcal

kompot 200ml- 138 kcal

razem 931 kcal jabłko

A:1,3,7,9,10

Prowiant:

Kanapki

Jogurt,

Woda

Banan

A:1,3,4,7,10

 

 

 

CZWARTEK

         08.05.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

Pomidorowa z ryżem (9,1)400ml-158/276 kcal

Dorsz duszony  120g-312 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Marchewka z groszkiem  120 g -115 kca  

Woda ,

 

Razem: 896 kcalA:1,3,4,7,9

Prowiant:

Kanapki

Jogurt,

soczek

Banan

A:1,3,4,7,10

 

 

PIĄTEK

09.05.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Brokułowa 400ml – 217/348kcal (1,7,9)

Pierogi leniwe śmietana/ masło  150/80g – 520 kcal

Woda

razem 868 kcal

 kcal A:1,7,9,

 

 

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


=============================

OPŁATY ZA MAJ 2025

*** WAŻNA INFORMACJA ***
30.05.2025: FESTYN Z OKAZJI DNIA DZIECKA
(W tym dniu nie ma obiadów)


— INTERNAT —
20 dni żywieniowych

Rodzaj żywieniaDniKwota
Całodzienne (z obiadem piątkowym)20288,00 zł
Całodzienne (bez obiadu piątkowego)20270,00 zł
Pobyt170,00 zł

— SZKOŁA PODSTAWOWA KLASY 0 – III —
19 dni żywieniowych

Rodzaj żywieniaDniKwota
Obiad Grupa „0” (8,50 zł/dzień)19161,50 zł
Obiad Klasy I – III (9,00 zł/dzień)19171,00 zł

— SZKOŁA PODSTAWOWA KLASY IV – VIII —

Rodzaj żywieniaDniKwota
Obiad (9,00 zł/dzień)14126,00 zł
Obiad (9,00 zł/dzień) wliczając 09.0515135,00 zł
  • Uwaga: Do 09.05.2025 można zadeklarować chęć żywienia (zgłoszenia w stołówce lub e-mailem).

— LICEUM —

Rodzaj żywieniaDniKwota
Obiad (9,00 zł/dzień)14126,00 zł

— PRACOWNICY —
(Obiady)

GrupaDniKwota
Nauczyciele19190,00 zł
Pracownicy Obsługi i Admin.19205,20 zł