STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

20.01.25

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna, ser żółty, ogórek św., pomidor ,herbata z cytryną A:1,7

Gulaszowa  250 ml 270 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną 262 kcal

Woda 200 ml –

Razem 532 kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

 

 

biszkopty

 

 

Wtorek:

21.01.25 

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina różna, ser żółty, pomidor, sałata

Kasza manna, herbata z cytrynąA:1,7

Fasolkowa   250/400 ml -232 kcal

Klopsik wołowy w sosie azjatyckim 55/40 g – 151 kcal

ziemniaki 100 g- 90 kcal

ogórek kiszony 60g -30 kcal

Kompot  200ml-138 kcal

razem 641 kcal 

 A:1,7,9,10

 

mandarynka

 

 Środa:

 22.01.25

Pieczywo mieszane, masło,

pasta twarogowa wędlina, sałata, rzodkiewka herbata z cytryną A:1,4,7

Rosół 250/400 ml-215 kcal

Gulasz wieprzowy 60g -117 kcal

Kopytka 100g-164 kcal

Mizeria 80/125g- 48/75 kcal

woda 200ml-

razem 544 kcal

  A:1,7,9

jogurt zbożowo- owocowy

A:1,7 

 

 

Czwartek:

 23.01.25 

Pieczywo mieszane, masło,

 parówki, ser  żółty, kakao, herbata z cytryną

A:1,7

Tajska . 250 ml – 145 kcal

Kosta z mintaja  120g- 312 kcal

Ziemniaki 100 g –90 kcal

Colesław  80 g-123 kcal

woda 200ml –

razem 670 kcal  

A:1,3,4,7,9,10

 Banan

 

 

 

Piątek

 24.01.25

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, pasta jajeczna, sałata, pomidor

herbata A:1,3,7

Kalafiorowa  250 ml – 144 kcal

Krokiety ser pieczarka 130 g – 225 kcal

Sałatka zimowa 80 g- 68 kcal

Kompot 200 ml-138 kcal

razem 575 kcal

 A:1,7,9,10

jabłko

 

 

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

20.01.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

ogórek św., pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, drożdżówka

A:1,7

Gulaszowa  400 ml – 432 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g -510 kcal,

Woda owocowa kcal

razem 942  kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

 

Parówki 3 szt, ketchup

Sery 50g

Pomidor, ogórek,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g,

Mus owocowy

Masło(7)25g miód

A:1,7,9

 

 

 

 

WTOREK

21.01.25

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

A:1,7

Fasolkowa 400ml – 360 kcal

Klopsiki wołowe w sosie azjatyckim 110/80 g-302 kcal

Ziemniaki 200g–180kcal/

Ogórek kisz.125 g-60 kcal

kompot 200 ml- 138kcal

mandarynka 53 kcal

razem 1093 kcal

A: 1,7,9

Kiełbasa zapiekana 150g

Cebulka 50g, pomidor

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g,

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

22.01.25

 Wędlina (1)  60g

Pasta twarogowa (7) 50g

rzodkiew\ szczypior, sałata,  rogal

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A: 1,7 pączek

Rosół 400ml-344 kcal

Gulasz wiep.120g  -223 kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Kopytka  200g- 328 kcal

woda 200ml-,

jogurt owocowy 155 kcal

razem 1125 kcal

 A: 1,3,7,9

 

 

Sałatka brokułowa z jajkiem 270g

Wedlina 50g

Pierogi mix

Pomidor, sałata, ogórek

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Jogurt naturalny z musli

A:1,7,9

 

 

 

CZWARTEK

         23.01.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g miód

Zupa mleczna (7)

A:1,7

Tajska 400ml- 145/290 kcal

Kostka rybna panier.120g- 312 kcal

Ziemniaki 200g–180kcal

Colesław   125g- 191 kcal

woda owocowa 200ml-

Banan 116 kcal

razem 1089 kcal

A:1,3,4,7,9

Talerz wędlin  (1) 50g

Sałatka jarzynowa 150g (3,7,9,10)

Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

jabłko

A:1,3,4, 7,9,10

 

 

 

PIĄTEK

24.01.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica 3 szt

Pomidor, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

    A:1,3,7

Kalafiorowa  400 ml – 252 kcal

Krokiety ser pieczarka 250 g – 445 kcal

Sałatka zimowa 125 g – 106 kcal

Kompot/woda 200ml -138 kcal

Razem1031 kcal

A: 1,7,9,10

Jabłko -90 kcal

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁAT ZA  STYCZEŃ 2025

19 DNI  ŻYWIENIOWYCH

 INTERNAT

 CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) –  375,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –   339,00

POBYT –   170,00

 

SZKOŁA PODSTAWOWA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł  – 21 DNI  –  178,50

SZKOŁA PODSTAWOWA  I  LICEUM

OBIAD 9,00 zł 19 DNI         –   171,00