Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Poniedziałek 20.01.25 |
Pieczywo mieszane, masło, Wędlina różna, ser żółty, ogórek św., pomidor ,herbata z cytryną A:1,7 |
Gulaszowa 250 ml 270 kcal Ryż zapiekany z jabłkiem i śmietaną 262 kcal Woda 200 ml – Razem 532 kcal A:1,7,9,10
|
biszkopty
|
Wtorek: 21.01.25 |
Pieczywo mieszane, masło Wędlina różna, ser żółty, pomidor, sałata Kasza manna, herbata z cytrynąA:1,7 |
Fasolkowa 250/400 ml -232 kcal Klopsik wołowy w sosie azjatyckim 55/40 g – 151 kcal ziemniaki 100 g- 90 kcal ogórek kiszony 60g -30 kcal Kompot 200ml-138 kcal razem 641 kcal A:1,7,9,10 |
mandarynka |
Środa: 22.01.25 |
Pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa wędlina, sałata, rzodkiewka herbata z cytryną A:1,4,7 |
Rosół 250/400 ml-215 kcal Gulasz wieprzowy 60g -117 kcal Kopytka 100g-164 kcal Mizeria 80/125g- 48/75 kcal woda 200ml- razem 544 kcal A:1,7,9 |
jogurt zbożowo- owocowy A:1,7
|
Czwartek: 23.01.25 |
Pieczywo mieszane, masło, parówki, ser żółty, kakao, herbata z cytryną A:1,7 |
Tajska . 250 ml – 145 kcal Kosta z mintaja 120g- 312 kcal Ziemniaki 100 g –90 kcal Colesław 80 g-123 kcal woda 200ml – razem 670 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
Banan
|
Piątek 24.01.25 |
Pieczywo mieszane, masło, wędlina, pasta jajeczna, sałata, pomidor herbata A:1,3,7 |
Kalafiorowa 250 ml – 144 kcal Krokiety ser pieczarka 130 g – 225 kcal Sałatka zimowa 80 g- 68 kcal Kompot 200 ml-138 kcal razem 575 kcal A:1,7,9,10 |
jabłko
|
LO
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
PONIEDZIAŁEK20.01.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g ogórek św., pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, drożdżówka A:1,7 |
Gulaszowa 400 ml – 432 kcal Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g -510 kcal, Woda owocowa kcal razem 942 kcal A:1,7,9,10
|
Parówki 3 szt, ketchup Sery 50g Pomidor, ogórek, Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, Mus owocowy Masło(7)25g miód A:1,7,9
|
WTOREK21.01.25 |
Talerz wędlin (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata/ pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,7 |
Fasolkowa 400ml – 360 kcal Klopsiki wołowe w sosie azjatyckim 110/80 g-302 kcal Ziemniaki 200g–180kcal/ Ogórek kisz.125 g-60 kcal kompot 200 ml- 138kcal mandarynka 53 kcal razem 1093 kcal A: 1,7,9 |
Kiełbasa zapiekana 150g Cebulka 50g, pomidor Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, Masło(7)25g miód jabłko A:1,7,9
|
ŚRODA 22.01.25 |
Wędlina (1) 60g Pasta twarogowa (7) 50g rzodkiew\ szczypior, sałata, rogal Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A: 1,7 pączek |
Rosół 400ml-344 kcal Gulasz wiep.120g -223 kcal Mizeria125g- 75 kcal Kopytka 200g- 328 kcal woda 200ml-, jogurt owocowy 155 kcal razem 1125 kcal A: 1,3,7,9
|
Sałatka brokułowa z jajkiem 270g Wedlina 50g Pierogi mix Pomidor, sałata, ogórek Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód Jogurt naturalny z musli A:1,7,9 |
CZWARTEK 23.01.25 |
Wędlina, (1) 60g Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g miód Zupa mleczna (7) A:1,7 |
Tajska 400ml- 145/290 kcal Kostka rybna panier.120g- 312 kcal Ziemniaki 200g–180kcal Colesław 125g- 191 kcal woda owocowa 200ml- Banan 116 kcal razem 1089 kcal A:1,3,4,7,9 |
Talerz wędlin (1) 50g Sałatka jarzynowa 150g (3,7,9,10) Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g masło (7) 25g miód jabłko A:1,3,4, 7,9,10
|
PIĄTEK 24.01.25 |
Talerz wędlin (1)60 g Talerz serów(7) 50g Jajecznica 3 szt Pomidor, sałata Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g A:1,3,7 |
Kalafiorowa 400 ml – 252 kcal Krokiety ser pieczarka 250 g – 445 kcal Sałatka zimowa 125 g – 106 kcal Kompot/woda 200ml -138 kcal Razem1031 kcal A: 1,7,9,10 Jabłko -90 kcal |
|
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
INFORMACJE DLA RODZICÓW DZIECI KORZYSTAJĄCYCH
Załącznik nr 2 do Regulaminu
Zasady korzystania z elektronicznych kart zbliżeniowych oraz czytnika elektronicznego w stołówce szkolnej.docx
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁAT ZA STYCZEŃ 2025
19 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 375,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 339,00
POBYT – 170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł – 21 DNI – 178,50
SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM
OBIAD 9,00 zł 19 DNI – 171,00