STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

26.05.25 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

       herbata z cytryną   

A: 1,6,7

Jarzynowa    250g –107 kcal

Klopsik w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal

Kasza  mix 100-100 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną  80 g -35 kcal

Woda owocowa

razem 372 kcal  A:1,3,7,9,10

 Jogurt owocowy

A:1,7

 

Wtorek: 

27.05.25

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Pieczarkowa  (1,9) 250 ml- 208 kcal

Kostka rybna 120g- 312 kcal

Kapusta kiszona 80g- 56 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Woda owocowa

razem 666 kcal     A:1,3,4,7,9,10

 

 

Jogurt owocowy

A:1,7

 

 Środa:

28.05.25

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Krem z selera (9,1) 250ml-  180  kcal

Kopytka w sosie mięsnym 40/75 g – 260 kcal

 Colesław 30/60kcal – 123kcal

Woda owocowa-

razem 563 kcal 

A:1,7,9,10 

Soki św.

 

 

Czwartek:

29.05.25

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem kakao

       herbata z cytryną    A: 1,6,7

Kapuśniak  250/400 ml(1,9)- 303kcal

Pierogi ruskie 150 g – 225 kcal

Ogórek kisz., marchewka, por 100g- 45 kcal

Woda owocowa

razem 573 kcal

A:1,3,7,9

banan

 

Piątek 

30.05.25

 

 

 

FESTYN Z OKAZJI DNIA DZIECKA

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

02.06.25 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, ser , sałata, ogórek kisz. , pomidor

       herbata z cytryną   

A: 1,6,7

Brukselkowa  (9,1) 250ml- 108 kcal

Pierogi z mięsem  150 g – 340 kcal

 Kapusta czerwona-80 g – 130 kcal

Kompot/woda

razem 578 kcal 

A:1 ,7,9,10 

 

Jogurt

A:1,7

 

Wtorek: 

03.06.25

Pieczywo mieszane, masło

kanapka., pomidor

kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Pomidorowa z mak (1,9) 250 ml- 178 kcal

Kotlet mielony 80g -228 kcal

Ziemniaki100g-90 kcal

Mizeria 80g- 48 kcal

Woda owocowa 200 ml

razem 544 kcal

  A:1,3,7,9,10

 banan

 

 Środa:

04.06.25

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Brokułowa krem   250 g –155kcal

Łazanki 150g- 226 kcal

Kompot 200 ml-138 kcal

razem 519 kcal

A:1,3,7,9

Jogurt

A:1,7 

 

 

Czwartek:

05.06.25

Pieczywo mieszane, masło,

 

Rogal z masłem i miodem,

 kakao

       herbata z cytryną    A: 1,6,7

Grochowa   250 ml-253 kcal

Dorsz duszony 120g – 357 kcal

Ziemniaki 100g – 90 kcal

Ogórek kisz, marchew 80 g – 38 kcal

Woda

razem 450 kcal     A:1,3,4,7,9,10

 

jabłko

 

Piątek

06.06.25

 

Pieczywo mieszane, masło

 

wędlina, sałata, jajko got , pomidor

       herbata z cytryną   

A: 1,6,7

Gulaszowa  250 ml-270 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamon, śmietana– 262 kcal

Woda

razem 532 kcal   

 A:1,7,9

 

 

jabłko

LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

26.05.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Jarzynowa  (1,9,7) 400 ml- 172 kcal

Klopsik  w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal

Kasza mix 200g-200 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal

kompot200ml-138 kcal jogurt owocowy 168 kcal

razem 993 kcal

A:1,3,7,9,10

Paprykarz szczeciński (1,3,4,7,9) 270g

Talerz wędlin, serów

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko  A:1,7

 

 

 

 

 

WTOREK

27.05.25

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

 A:1,6,7 soczek

Pieczarkowa    (9)400ml-333 kcal

Kostka rybny 120g-313 kcal

Kapusta kisz 125 g -70 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

/woda 200ml-

Jogurt owocowy 148 kcal

razem 1044 kcal

A: 1,3,7,9

Pasta z jajeczna, z awokado 50 g

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, ogórek

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

arbuz A:1,6,7

A:1,3,4,7,10

 

 

 

 

ŚRODA

28.05.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek

Masło 25g, miód A:1,6,7

Krem z selera (1,9) 400 ml- 288 kcal

Kopytka w sosie mięsnym 150/80g – 520 kcal

Colesław  sur.125g- 191kcal

Soki św. 1 szt -100 kcal

woda

Razem 1099 kcal

 kcal A:1,7,9,

Hot-dog szt 2

Ketchup, warzywka

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,10

 

 

 

CZWARTEK

         29.05.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7woda

Kapuśniak  400ml – 484 kcal (1,7,9)

Pierogi ruskie, cebulka-300 g – 450 kcal

Ogórek kiszony, por, marchewka 125g-60 kcal

Woda 200ml- banan 116 kcal razem 1110 kcal

A:1,3,7,9,10

Fasolka po bretońsku 270g

Pasta twarogowa 50 g

Talerz wędlin (1) 50 g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,3,4,7,9,10

 

 

 

PIĄTEK

30.05.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

 

 

FESTYN Z OKAZJI DNIA DZIECKA

 

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

02.06.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Brukselkowa  (1,9) 400 ml- 172 kcal

Pierogi z mięsem  300 g – 680 kcal

Kapusta czerwona 125 g -128 kcal

kompot / woda200 ml- kcal

deser jogurtowy – 150 kcal

razem 1130 kcal

A:1,7,9,10

Zapiekanka pieczarkowa 1-2 szt

Ketchup, ogórek kisz.,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

03.06.25

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna, banan

 A:1,6,7

Pomidorowa z mak  (9,1) 400ml-178/284 kcal

Kotlet mielony 110g -313  kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

banan 116 kcal

woda/kompot 200ml-kcal, razem 968 kcal

 A: 1,3,7,9,10

 

Kiełbasa na gorąco 150 g

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Jabłko

A:1,7,9,10

 

 

 

ŚRODA

04.06.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,6,7 pączek

Brokułowa krem 400 ml – 249 kcal

Łazanki 270g  – 648 kcal

jogurt owocowy 125kcal

Woda/kompot 200ml – kcal

Razem: 1022 kcal

A:1,7,9,10

 

 

 

Hot- dog

Ketchup, pomidor, ogórek

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

A:1,7

 

 

 

 

 

CZWARTEK

         05.06.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g, soczek

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7

Grochowa  400ml-360 kcal

Dorsz   (3,1) 120g -357 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Surówka z ogóreka, marchwi, pora , kukurydzy 125g – 60 kcal

woda 200ml-

Razem: 957  kcal

A:1,3,4,7,9

Sałatka gyros 270 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

06.06.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Gulaszowa  (1,9,7) 400 ml- 432  kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g- 510 kcal

woda 200ml-

razem 942 kcal

A:1,7,9,10

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATY ZA CZERWIEC 2025

27.06.2025 nie ma obiadu

INTERNAT 18 DNI ŻYWIENIOWYCH

  • CAŁODZIENNE (z obiadem piątkowym) – 345,00
  • CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 318,00
  • POBYT – 170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA 27.06.2025 nie ma obiadu 17 dni żywieniowych klasy 0 – III

  • OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł – 17 DNI – 144,50
  • OBIAD KLAS I – III – 9,00 – 17 DNI – 153,00

SZKOŁA PODSTAWOWA KLASY IV – VIII 27.06.2025 nie ma obiadu

  • OBIAD 9,00 zł – 17 DNI – 153,00

LICEUM 27.06.2025 nie ma obiadu

  • OBIAD 9,00 zł – 17 DNI – 153,00

PRACOWNICY

  • NAUCZYCIELE 17 DNI – 170,00
  • PRACOWNICY OBSŁUGI I ADMIN. 17 DNI – 183,60