STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

DATA

 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

01.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Parówki,  serek kanapkowy, pomidor

herbata z cytryną A:1,7,10

Brokułowa 250/400 ml – 217/348 kcal

Kotlet drob. 80/110g-191/350 kcal

Kapusta biała 80/130g – 45/71 kcal

Ziemniaki  100/200g –90/180 kcal

Kompot/woda 200ml-

razem 543/949 kcal A:1,7,9

 

Budyń owocowy

A:1,7

 

Wtorek:

02.07.24

Pancakes z jabłkiem

Szt 2/3

Kakao, herbata

A: 1,6,7

  Kalafiorowa 250/400ml -158/252 kcal

Kostka z mintaja panierowana 120g/-312 kcal

Ziemniaki 100/200g -90/180 kcal

Marchewka mini 80/125 g- 33/41 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 746/963 kcal A:1,4,3,7,9

 

Jogurt owocowy

A:1

 

 

Środa:

03.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

pasta twarogowa szynka kons.,  pomidor,

herbata z cytryną A:1,3,7

Barszcz czerwony (botwinka) 250/400 ml 88/140kcal

Pizza własnej produkcji, pomidor,  ser żółty, szynka, ogórek kons, sos pomidorowy 150/ 300g-365/730 kcal

Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem 591/1008  kcal  

A:1,3,4,7,9

 

Galaretka truskawkowa

 

 

 

Czwartek:

04.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Szynka kons, serek kanapkowy, pomidor,

herbata z cytryną A:1,7

Jarzynowa(9)-250/400 ml – 108/172kcal

Klopsiki w sosie własnym (1,7)-55/110g – 129/257 kcal

Kasza 100/200g- 92/184 kcal

Marchewka z gorszkiem 80/125g -70/115  kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal

razem 537/866 kcal 

A:1,3,7,9,10 

 

Mus owocowy

 

 

Piątek

05.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Pasta jajeczna, szynka kons  pomidor,

herbata z cytryną A:1,7

 Fasolowa  (1,7,9) 250/400 ml – 385/616kcal

Buły na parze  100/200g- 249/ 498kcal

Marchewka z jabłkiem i śmietaną 80/125g – 38/59 kcal

Woda

Razem 672/1173 kcal

  A:1,7,9

 

Woda

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

 

08.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna, ser żółty, pomidor

herbata z cytryną A:1,6,7

Jarzynowa.250/400 ml -215/344 kcal

Gulasz po węgie 80/60 g, 100/80g -112/148 kcal

Kapusta biała 80/130g – 45/71 kcal

Kasza 100/200g –123/246kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 633/947 kcal A:1,7,9

Jogurt owocowy

A:1,7

 

Wtorek:

 

09.07.24

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina, ser żółty, ogórek

 

herbata z cytryną

A:1,6,7

Ogórkowa  250/400 ml – 168/268 kcal

Naleśniki z serem 1/ 2 szt -298/595 kcal

Kompot 200ml- 138 kcal

razem 604/1001 kcal 

A:1, 7,9,10 

 

 

Galaretka owocowa

 

Środa:

10.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Twarożek,  wędlina

Ogórek kisz

herbata z cytryną A:1,6,7

Kalafiorowa (9,1,7) 250/400 ml -158/252 kcal

Kotlet drob. Pan.80/120g-208/290 kcal

March. mini 80/130g – 33/54 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 627/914 kcal

 A:1,3,7,9

 

Jogurt owocowy

A:1,7

 

Czwartek:

11.07.24

Pieczywo mieszane, masło,  kakao

Wędlina różna, ser żółty, pomidor

 

herbata z cytryną    A: 1,6,7

 

Fasolowa 250/400 ml – 385/616 kcal

Makaron z musem truskawkowym150/300g- 219/439 kcal

Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem  742/1193 kcal  

A:1,7,9

 

soczek

 

Piątek

 

12.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, serek żółty, pomidor,

Herbata z cytryną A:1,3,6,7

Szpinakowa  (1,7,9) 250/400 ml 400ml- 100/160  kcal

Ryba duszona  60/120g- 186/279 kcal

Ziemniaki 100/200g –90/ 180 kcal

Bukiet jarzyn 80/125g- 25/40 kcal

Kompot 200 ml-138 kcal

Razem 539/797 kcal

A:1,3,7,9

Budyń

A:1,7

DATA ŚNIADANIE OBIAD Podwieczorek
 

Poniedziałek

 

15.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

krakowska/twarożek kanapkowy, pomidor,

herbata  owocowa A:1,6,7,9

Kapuśniak 250/400 ml(1,9)- 303/484kcal

Potrawka z kurczaka80/60g; 100/80 g – 98/153 kcal

Ryż 100/200g – 135/270 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kacl

Razem 674/1045 kcal   A:1,7,9

 

budyń

A:1,7

 

 

Wtorek:

 

16.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Rogal z masłem i miodem

 

kakao

A:1 ,7,9

Barszcz czerwony (9,1) 250/400 ml -88/176kcal

Kotlet mielony.80/120g-208/299 kcal

Mizeria 80/125g-48/75 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Kompot 200ml-138 kcal

razem 572/868 kcal

 A:1,3,7,9,10

 

 

sok

 

Środa:

17.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Twarożek, ogórek/ krakowska

herbata z cytryną

A:1 ,6,7,9

Kalafiorowa (1,9) 250/400ml-217/348 kcal

Ryba duszona  (4,1) 60/120g -186/279 kcal

Ziemniaki 200g-90/180kcal

Marchewka z groszkiem   80/125g-71/115 kcal

Kompot/woda 200ml-138kcal

razem 702/1060 kcal

A: 1,4,7,9

 

ciasto owocowe

A:1,7,3

 

Czwartek:

18.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

herbata

pasta jajeczna, krakowska, pomidor

A: 1,6,7,9

Krupnik 250/400 ml (1,9)158/252 kcal

Spaghetti (1,7)-110/40g; 220/80 g – 273/550 kcal

Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem  569/940 kcal  

A:1,7,9

 

Galaretka truskawkowa

 

Piątek

 

19.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło,

krakowska, pasta z tuńczyka, ogórek., pomidor.

Herbata z cytryną,

A:1,3,7,9

Pomidorowa  z ryżem (1,7,9)-250/400ml- 270/432kcal

Jajko sadzone 1szt/2 szt -127/254 kcal

Ziemniaki zapiekane100/200g-90/180 kcal

Surówka z kapusty białej 80/125g, 48/95 kcal

Kompot/woda 200ml-107/138 kcal

razem 673/1099 kcal

A:1,3,7,9

 

Sok
DATA ŚNIADANIE OBIAD Podwieczorek
 

Poniedziałek

 

22.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna/ser żółty, pomidor,

herbata  owocowa A:1,7

Kalafiorowa   (9,7,1) 250/400ml- 158/252 kcal

Kopytka  w sosie gulaszowym 100/60 g;200/100 g—281/520 kcal

Surówka colesław 80/125g-122/191 kcal Kompot/woda 200 ml- 138 kcal

razem  699/1101 kcal  A:1,7,9

 

Budyń

 

 

Wtorek:

 

23.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina różna, ser, ogórek.,

 

 

herbata z cytryną

A:1,7

Jarzynowa (1,9) 250/400ml-215/344kcal

Ryba  (4,1) 60/120g -186/279kcal

Ziemniaki 200g-180kcal

Surówka z sałaty lodowej  80/125g-56/88kcal

Kompot/woda 200ml-138kcal

razem 685/1029 kcal

A: 1,3,4,7,9

 

 

Galaretka owocowa

 

Środa:

24.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

Twarożek, pomidor wędlina

herbata z cytryną

A:1 ,7

Krupnik (1,9,7) 250/400 ml- 230/368 kcal

Łazanki  150/270g-226/408 kcal

Kompot/woda 200ml-138 kcal

razem 594/914  kcal

A:1,3,7,9

 

 

 

jabłko

 

Czwartek:

25.07.24

Pieczywo mieszane, masło,

kakao,

rogal z masłem

A: 1,7

Brokułowa (1,7,9)-250/400ml- 217/348 kcal

Ryż z mus truskawkowy/ śmietanowy 150/300 ml- 219/439 kcal

Kompot/woda 200 ml -138 kcal

razem 627/1009 kcal

 A:1,3,7,9

 

Mus owocowy

 

Piątek

 

26.07.24

 

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, ser, jajko, ogórek

Herbata z cytryną,

A:1,3,7

Barszcz czerwony (9,1) 250/400 ml -88/140kcal

Kotlet drob. 80/110g-191/350 kcal

Mizeria80/125g-24/48 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Kompot 200ml-138 kcal

razem 531/856  kcal

A:1,7,9

 

soczek

LO


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATY   ZA   CZERWIEC  2024

INTERNAT

 CAŁODZIENNE  –   288,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)         –   270,00

POBYT   –  170,00

 

LO  11   i   SP 2 klasy IV-VII

OBIAD 9,00 zł   –  14  DNI     –  126,00

(03.06 – 20.06.2024)

 

SP 2 klasy I – III

OBIAD 9,00 ZŁ  – 14 DNI – 126,00

(03.06 – 20.06.2024)

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł   – 19 dni – 161,50

(03.06.24 -28.06.2024 bez 21.06.2024)

 

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   – 140,00/151,20