STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP, LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

27.10.25

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 parówki drożdżówka

Ogórkowa (1,9,7) 400 ml- 268 kcal

Rumsztyk w sosie pieczarkowym 80/110 g – 187 + 45 kcal

Kasza mix 200g-200 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal

woda 200ml- kaszka manna 268 kcal

razem 1023  kcal A:1,3,7,9,10

Sałatka brokułowa z jajkiem 270g,

 Twaróg , wędlina (1) – 50g

Pomidor, ogórek

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3 ,7,10

 

 

 

WTOREK

28.10.25

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

 A:1,6,7 baton zbożowy

Barszcz czerwony  400ml-212 kcal

Miruna  panierowana po grecku (3,1) 120g -350 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal

Rogaliki kruche 116 kcal

Razem: 1003  kcal

A:1,3,4,7,9

 

 

Zapiekanka ziemniaczana, szynka warzywa (1,7,9) 270g

Pomidor z mozzarellą

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

banan

A:1,7

 

 

 

 

ŚRODA

29.10.25

 Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,6,7 pączek

Rosół z makaronem

   (9,1)400ml-/344 kcal

Kotlet drobiowy 110g -290 kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

woda 200ml-,

 mus owocowy 50 kcal

razem 939 kcal

 A: 1,3,7,9,10

Kiełbasa na gorąco 150 g, pasta z awokado 50 g

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Gruszka

A:1,7,10

 

 

 

CZWARTEK

         30.10.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Masło(7)25g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7 soczek

Kapuśniak  (1,9,7) 400 ml- 484 kcal

Kluchy na parze śmietana z truskawką 2/3 szt -498 kcal

Woda owocowa

Soki św. 94 kcal

Razem: 1076 kcal kcalA:1,7,9,10

 

Ryż z musem egzotycznym  270g

Pasta jajeczna, twarogowa 50g

Talerz wędlin (1) 50 g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml jabłko

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

A:1,7,9,10

 

 

PIĄTEK

31.10.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Meksykańska   400 ml – 396 kcal

Pierogi ruskie z cebulką 300g-476 kcal

Kapusta kiszona 125g- 70 kcal

woda 200ml-

deser mleczny 90 kcal

razem 1030 kcal

A:1,3,7,9,10

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATY: LISTOPAD 2025

INTERNAT (18 DNI ŻYWIENIOWYCH ):

Całodzienne (z obiadem piątkowym) – 345,00

Całodzienne (bez obiadu piątkowego) – 318,00

Pobyt – 170,00

SZKOŁA PODSTAWOWA I LICEUM:

Obiad (9,00 zł) za 18 dni – 162,00

PRACOWNICY:

Nauczyciele – 180,00

Pracownicy Obsługi i Administracji – 194,40