STOŁÓWKA


Odwołanie obiadów  dzień wcześniej do godz. 11.00: kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP2

DATA

 

ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

30.01.23

Pieczywo mieszane, masło,

Wędlina różna, ser żółty, ogórek św., pomidor ,herbata z cytryną A:1,7

Krupnik  250 ml – 230 kcal

Potrawka z kurczaka 60/40 g – 92 kcal kcal

Ryż 100 g- 135 kcal

Ogórek Kisz, marchew, por, kukurydza 80 g -45 kcal

woda

razem 502 kcal

 A:1,7,9,10

 

jabłko

 

 

Wtorek:

31.01.23

Pieczywo mieszane, masło

Wędlina różna, ser żółty, pomidor, sałata

Kasza manna, herbata z cytrynąA:1,7

 Pomidorowa   mak. 250 ml – 158 kcal

Kostka z morszczuka  120g- 312 kcal

Ziemniaki 100 g –90 kcal

Bukiet jarzyn 80 g-25 kcal

Kompot/woda 200ml – 138 kcal

razem  723  kcal  

A:1,3,4,7,9,10

jogurt zbożowo- owocowy

A:1,7

 

 

 

 

Środa:

01.02.23

Pieczywo mieszane, masło,

pasta twarogowa wędlina, sałata, rzodkiewka herbata z cytryną A:1,4,7

Rosół 250/400 ml-215 kcal

Kotlet drob. pan. 80g -208 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Mizeria 80/125g- 48/75 kcal

woda 200ml-

razem 651 kcal

  A:1,7,9

banan
 

Czwartek:

02.01.23

Pieczywo mieszane, masło,

parówki, ser  żółty, kakao, herbata z cytryną

A:1,7

Fasolkowa   250/400 ml -232 kcal

Bigos 135 g – 151 kcal

ziemniaki 100 g- 90 kcal lub bułka kajzera 1 szt-89 kcal

Kompot  200ml-138 kcal

razem 611 kcal 

 A:1,7,9,10

 

mandarynka

 

Piątek

03.01.23

Pieczywo mieszane, masło,

wędlina, pasta jajeczna, sałata, pomidor

herbata A:1,3,7

Barszcz czerwony 250 ml – 88 kcal

Krokiety z mięsem – 110 g-  318kcal

Sałata lodowa 80g – 56 kcal

razem 600 kcal

kompot  200 ml – 138 kcal

A:1,3,7,9,10

jabłko

 

 

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

30.01.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

ogórek św., pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód,

A:1,7

Krupnik 400 ml – 230 kcal

Potrawka z kurczaka 120/80g – 183 kcal

Ryż 200 g – 270 kcal

Ogórek Kisz, march, por, kukurydza 125 g-60kcal

Kompot/woda 200ml -138 kcal

Razem 1065 kcal

A: 1,7,9

Jabłko -90 kcal

Fasola po bretońsku 270 g

Sery 50g

Pomidor, ogórek,

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g,

jabłko

Masło(7)25g miód

 

 

 

 

WTOREK

31.01.23

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

A:1,7

Rosół 400ml-344 kcal

Kotlet drobiowy pan. 110g -290 kcal

Mizeria125g- 75 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

woda 200ml-,

jogurt owocowy 155 kcal

razem 1044 kcal

 A: 1,3,7,9

Pierogi ruskie, z mięsem 300g

Cebulka 50g

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g,

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

01.02.23

 Wędlina (1)  60g

Pasta twarogowa (7) 50g

rzodkiew\ szczypior, sałata,  rogal

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A: 1,7

Pomidorowa  z mak400ml- 158/276 kcal

Kostka rybna morszczuk  (paluszki rybne) 120g- 312 kcal

Ziemniaki 200g–180kcal

Bukiet jarzyn  130g- 41 kcal

Kompot/woda 200ml- 138 kcal

Banan 116 kcal

razem 1063kcal

A:1,3,4,7,9

Talerz wędlin  (1) 50g

Sałatka jarzynowa 150g (3,7,9,10)

Pasta z makreli (3,7)

Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

masło (7) 25g miód

jabłko

A:1,3,4, 7,9,10

 

 

 

CZWARTEK

         02.02.23

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g miód

Zupa mleczna (7)

A:1,7

Fasolkowa 400ml – 360 kcal

Bigos 270 g-302 kcal

Ziemniaki 200g–180kcal/bułka 2 szt – 178 kcal

kompot/woda 200 ml- 138 kcal

mandarynka 53 kcal

razem 1033 kcal

A: 1,7,9

 

Sałatka brokułowa z jajkiem 270g

Wedlina 50g

Twarożek 50g

Pomidor, sałata, ogórek

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Jogurt naturalny z musli

A:1,7,9

 

 

PIĄTEK

03.02.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica 3 szt

Pomidor, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

    A:1,3,7

Barszcz czerwony 400 ml – 176 kcal

Krokiety z mięsem 220 g -636 kcal,

Sałata lodowa 125g- 85kcal

Woda owocowa kcal

razem 900  kcal

A:1,3,7,9

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

OPŁATY   ZA   LUTY  2023

10 DNI  ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

 CAŁODZIENNE  –  198,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –  180,00

POBYT   –  170,00

 

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł   –  10 DNI       –   90,00

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 10 dni –  85,00

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   –  10 DNI  –  100,00/108,00