Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
ŚNIADANIE TYLKO DLA „O” |
OBIAD |
PODWIECZOREK Tylko dla klasy „O” |
|
PONIEDZIAŁEK04.12.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
Szynka kons, ser żółty, ogórek. pomidor herbata z cytryną, miód A:1,7 |
Kalafiorowa 250ml (1,7,9)-158 kcal
Spaghetti (1,7)-110/80 g –345kcal Ogórek kisz 80g/125g – 38/48 kcal Woda owocowa Razem 541 kcal A:1 ,7,9,10 |
banan |
WTOREK05.12.23 |
Pieczywo mieszane, masło
Kasza manna kakaowa
Kanapka A:1,7 |
Fasolowa 250 ml- 385 kcal
Pierogi ruskie 150/300g -225/450 kcal Kapusta kiszona 80/125g- 45/70kcal, Woda owocowa razem 655 kcal A:1,7,9,10 |
Rogalik z masłem
|
ŚRODA 06.12.23 |
Pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, krakowska herbata z cytryną, miód A:1 ,7 |
Szpinakowa 250 ml-100 kcal
Kotlecik drobiowy 1 szt – 207kcal (1) ziemniaki 100g -90 kcal buraczki 80/125g-56/71 kcal Woda owocowa razem 473 kcal A:1,3,7,9,10
|
jabłko
|
CZWARTEK 07.12.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
kakao rogal z miodem herbata z cytryną A: 1,7 |
Pieczarkowa 250/400ml- 168 kcal Kostka rybny 120g- 313 kcal Ziemniaki 100/200g – 90/180 kcal Colesław 80/125g-123 kcal Woda owocowa razem 620 kcal A:1,3,4,7,9 |
Jogurt owocowy A;1,7
|
PIĄTEK 08.12.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
Polędwica sopocka, jajko got., szczypior, pomidor, sałata, Herbata z cytryną, miód A:1,3,7 |
Ogórkowa 250 ml – 168 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka 150g -296 kcal Woda owocowa Razem 464 kcal A:1,3,7,9 |
jabłko |
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK04.12.23 |
Talerz wędlin(1) 60g
Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek, pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Kalafiorowa 400ml -252 kcal (1,9)
Spaghetti 220/80g -550 kcal(1,7,3) Ogórek Kisz. 80/100 g – 38/48 kcal Kompot/woda 200 ml 138 kcal Banan 95 kcal 1083 kcal A:1,7,9,10
|
Pasta z jajeczna, twaróg
Wędlina (1) – 50g Pomidor, sałata Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód jabłko A:1,3,4,7,10 |
WTOREK
05.12.23 |
Talerz wędlin (1) 60g
Talerz ser mix.(7) 50g sałata/ ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna – kasza manna (7)A:1,7 |
Fasolowa (9,1) 400ml- 385/616 kcal
Pierogi ruskie/z mięsem 300g- 450kcal Kapusta kiszona 125g -70kcal Woda razem 1136 kcal A: 1,7,9,10
|
Parówki 2 szt
Mozzarella, pomidor Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód Jogurt owocowy, owoce A:1,3,7,9
|
ŚRODA 06.12.23 |
Wędlina (1) 60g
pasta twarogowa (7)/ser 50g \szczypior, Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, rogal Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,7 banan |
Szpinakowa z jajkiem 400 ml-160 kcal
Roladka drobiowa w sosie własnym 130g-328 kcal Buraczki 125g – 136 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal Kompot 200 ml- 138 kcal, woda Jabłka 53 kcal razem 995 kcal A:1,9,7,3,10 |
Sałatka wielowarzywna z makaronem 200 g
Wędliny 40g Sery 40 g Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód soczek A:1,7
|
CZWARTEK 07.12.23 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml Masło(7)25g Zupa mleczna (7) miód A:1,7 |
Pieczarkowa (9)400ml-268 kcal
Kostka rybny 120g-313 kcal Colesław sur.125g- 191kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal /woda 200ml- Jogurt owocowy 148 kcal razem 1180 kcal A: 1,3,7,9
|
Kopytka z kiełbasą i cebulką 270g
Ogórek kisz, pomidor Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g masło (7) 25g miód A:1 ,7 jabłko
|
PIĄTEK 08.12.23 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, jabłko A:1,3,7 |
Ogórkowa 400 ml – 268 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem Śmietanka, cynamon razem 993kcal woda A:1,7,9 |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.
Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:
65 1020 4795 0000 9602 0278 2449
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATY ZA GRUDZIEŃ 2023
16 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE – 303,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 276,00
POBYT – 170,00
LO 11 i SP 2
OBIAD 9,00 zł – 15 DNI – 135,00 do 21.12.23 włącznie.
GRUPA PRZEDSZKOLNA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł
– za 16 dni – 136,00 plus dni poświąteczne
Pracownicy ZSO Nr 4
OBIAD 10,00/10,80 – 150,00/162,00