STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP

   

ŚNIADANIE

TYLKO DLA „O”

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

Tylko dla klasy „O”

PONIEDZIAŁEK

04.12.23

Pieczywo mieszane, masło,

Szynka kons,  ser żółty, ogórek. pomidor

herbata z cytryną, miód A:1,7

Kalafiorowa  250ml (1,7,9)-158 kcal

Spaghetti (1,7)-110/80 g –345kcal

Ogórek kisz 80g/125g – 38/48 kcal

Woda owocowa

Razem 541  kcal 

A:1 ,7,9,10 

 

banan

 

 

 

WTOREK

05.12.23

Pieczywo mieszane, masło

Kasza manna kakaowa

 

Kanapka A:1,7

Fasolowa 250 ml- 385 kcal

Pierogi ruskie 150/300g -225/450 kcal

Kapusta kiszona  80/125g- 45/70kcal,

Woda owocowa

 razem 655 kcal

A:1,7,9,10

 

Rogalik z masłem

 

 

 

 

ŚRODA

06.12.23

 

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek ze  szczypiorkiem, krakowska

herbata z cytryną, miód

A:1 ,7

Szpinakowa  250 ml-100 kcal

Kotlecik drobiowy 1 szt – 207kcal (1)

ziemniaki 100g -90 kcal

buraczki   80/125g-56/71 kcal

Woda owocowa

razem 473  kcal

A:1,3,7,9,10

 

 

 

 

 

jabłko

 

 

 

 

CZWARTEK

07.12.23

 Pieczywo mieszane,     masło,

kakao

rogal z miodem

herbata z cytryną    A: 1,7

 

Pieczarkowa 250/400ml-  168 kcal

Kostka rybny 120g- 313 kcal

Ziemniaki 100/200g – 90/180 kcal

Colesław 80/125g-123 kcal

Woda owocowa

razem 620 kcal A:1,3,4,7,9

 

 

Jogurt owocowy

A;1,7

 

 

 

 

PIĄTEK

08.12.23

Pieczywo mieszane, masło,

Polędwica sopocka, jajko got., szczypior, pomidor, sałata,

Herbata z cytryną, miód A:1,3,7

Ogórkowa 250 ml – 168 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka 150g -296 kcal

Woda owocowa

Razem 464 kcal

A:1,3,7,9

 

 

 

jabłko

LO

   

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

04.12.23

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek, pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Kalafiorowa  400ml -252 kcal (1,9)

Spaghetti 220/80g  -550 kcal(1,7,3)

Ogórek Kisz. 80/100 g – 38/48 kcal

Kompot/woda 200 ml 138 kcal

Banan 95 kcal

1083 kcal

A:1,7,9,10

 

Pasta z jajeczna, twaróg

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

 

 

 

WTOREK

 

05.12.23

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz ser mix.(7) 50g

sałata/ ogórek

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna – kasza manna  (7)A:1,7

Fasolowa   (9,1) 400ml- 385/616 kcal

Pierogi ruskie/z mięsem 300g- 450kcal

Kapusta kiszona 125g -70kcal

Woda

razem 1136  kcal A: 1,7,9,10

 

Parówki 2 szt

Mozzarella, pomidor

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Jogurt owocowy, owoce

A:1,3,7,9

 

 

 

 

ŚRODA

06.12.23

 Wędlina (1)  60g

pasta twarogowa (7)/ser  50g

\szczypior,

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, rogal

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A:1,7 banan

Szpinakowa z jajkiem  400 ml-160 kcal

Roladka drobiowa w sosie własnym 130g-328  kcal

Buraczki 125g – 136 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

Kompot 200 ml- 138 kcal,  woda

Jabłka 53 kcal

razem 995 kcal  A:1,9,7,3,10

Sałatka wielowarzywna z makaronem 200 g

Wędliny 40g

Sery 40 g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

soczek

A:1,7

 

 

 

 

CZWARTEK

         07.12.23

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,7

Pieczarkowa    (9)400ml-268 kcal

Kostka rybny 120g-313 kcal

Colesław  sur.125g- 191kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

/woda 200ml-

Jogurt owocowy 148 kcal

razem 1180 kcal

A: 1,3,7,9

 

 

Kopytka z kiełbasą i cebulką 270g

Ogórek kisz, pomidor

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

masło (7) 25g miód

A:1 ,7

jabłko

 

 

 

 

 

PIĄTEK

08.12.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica (3)

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, jabłko

A:1,3,7

Ogórkowa 400 ml – 268 kcal

Ryż zapiekany z jabłkiem

Śmietanka, cynamon

razem 993kcal

woda

A:1,7,9

 

 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

 

OPŁATY   ZA   GRUDZIEŃ  2023 

16 DNI  ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

 CAŁODZIENNE –  303,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –  276,00

POBYT  –  170,00

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł   –  15 DNI     –  135,00  do 21.12.23 włącznie.

GRUPA PRZEDSZKOLNA

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł

– za 16 dni –  136,00 plus dni poświąteczne

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   – 150,00/162,00