Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność
(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy).
Odwołanie obiadów drogą e-mail:
kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP
DATA | ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 22.04.24 |
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, ser , sałata, ogórek kisz. , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Ogórkowa (9,1) 250ml- 168 kcal
Kopytka w sosie mięsnym 40/75 g – 260 kcal Kapusta biała-80 g – 153 kcal Kompot/woda razem 581 kcal A:1 ,7,9,10
|
Sok świeżo wyciskany |
Wtorek: 23.04.24 |
Pieczywo mieszane, masło
kanapka., pomidor kasza manna herbata z cytryną A:1,6,7 |
Jarzynowa 250 g –108 kcal
Łazanki 150g- 226 kcal Kompot 200 ml-138 kcal razem 472 kcal A:1,3,7,9 |
Jogurt
A:1,7 |
Środa: 24.04.24 |
Pieczywo mieszane, masło,
twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina herbata z cytryną A:1,6,7 |
Pomidorowa z ryżem (1,9) 250 ml- 178 kcal
Sznycel drob. 80g -138 kcal Ziemniaki100g-90 kcal Mizeria 80g- 48 kcal Woda owocowa 200 ml razem 454 kcal A:1,3,7,9,10 |
banan |
Czwartek: 25.04.24 |
Pieczywo mieszane, masło,
Rogal z masłem i miodem, kakao herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Grochowa 250 ml-253 kcal Kostka rybna 120g – 357 kcal Ziemniaki 100g – 90 kcal Marchewka z grosz. 80 g – 70 kcal Woda razem 482 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
jabłko |
Piątek 26.04.24
|
Pieczywo mieszane, masło
wędlina, sałata, jajko got , pomidor herbata z cytryną A: 1,6,7 |
Gulaszowa 250 ml-270 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamon, śmietana– 262 kcal Woda razem 532 kcal A:1,7,9
|
jabłko |
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK22.04.24 |
Talerz wędlin(1) 60g
Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św. Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml Masło (7) 25g miód, A:1,7 drożdżówka |
Ogórkowa (1,9) 400 ml- 268 kcal
Kopytka w sosie mięsnym 150/80g – 520 kcal Kapusta biała 125 g -191 kcal Woda 200 ml-138 kcal Św. sok – 100 kcal razem 1000 kcal A:1,7,9,10 |
Zapiekanka pieczarkowa 1-2 szt
Ketchup, ogórek kisz., Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód jabłko A:1,3,4,7,10 |
WTOREK23.04.24 |
Talerz wędlin (1) 60g
ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna, banan A:1,6,7 |
Jarzynowa 400 ml – 172 kcal
Łazanki 270g – 648 kcal jogurt owocowy 125kcal Woda/kompot 200ml -138 kcal Razem: 1083 kcal A:1,7,9,10
|
Kiełbasa na gorąco 150 g Pomidor, ketchup, musztarda Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód Jabłko A:1,7,9,10 |
ŚRODA 24.04.24 |
Wędlina (1) 40g
Pasta twarogowa/ pasta jajeczna (7) 50g rzodkiewka\szczypior, Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A:1,6,7 pączek |
Pomidorowa z ryżem (9,1) 400ml-178/284 kcal Sznycel z serem 110g -190 kcal Mizeria125g- 75 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal banan 116 kcal woda/kompot 200ml-138 kcal, razem 985 kcal A: 1,3,7,9,10 |
Hot- dog
Ketchup, pomidor, ogórek Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7)25g miód A:1,7
|
CZWARTEK 25.04.24 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g, soczek Zupa mleczna (7) miód A:1,6,7 |
Grochowa 400ml-360 kcal
Kostka rybna (3,1) 120g -357 kcal Ziemniaki 200g -180 kcal Marchewka z groszkiem 130g – 115 kcal woda 200ml- Razem: 1012 kcal A:1,3,4,7,9 |
Sałatka gyros 270 g
Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło (7)25g, miód jabłko A:1,7,9,10 |
PIĄTEK 26.04.24 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica (3) z 1 szt Pomidor, sałata, szczypior Herbata z cyt.\ kawa 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7 |
Gulaszowa (1,9,7) 400 ml- 432 kcal
Ryż zapiekany z jabłkiem, śmietanka, cynamon 270 g- 510 kcal woda 200ml- razem 942 kcal A:1,7,9,10 |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.
Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:
65 1020 4795 0000 9602 0278 2449
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATY ZA KWIECIEŃ 2024
20 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE – 390,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 345,00
POBYT – 170,00
LO 11 i SP 2
OBIAD 9,00 zł – 20 DNI – 180,00
GRUPA PRZEDSZKOLNA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł
– za 21 dni – 178,5
pracownicy ZSO Nr 4
OBIAD 10,00/10,80 – 200,00/2016