STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP2

DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK
 

Poniedziałek

29.05.23 

Pieczywo mieszane, masło

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

       herbata z cytryną    

A: 1,6,7

Jarzynowa     250g –108 kcal

Pulpet w sosie koperkowym 40/60 g – 130 kcal

Markaron 100-131 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną  80 g -35 kcal

Woda owocowa

razem 464 kcal  A:1,3,7,9,10

 Jogurt owocowy

A:1,7

 

Wtorek: 

30.05.23

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Szpinakowa z jajkiem (1,9) 250ml – 100 kcal

Schab w jarzynach w sosie śmietanowym 80/50g-178 kcal

Ziemniaki100g – 90 kcal

Woda owocowa

razem 368 kcal

A:1,3,7,9

 

 

banan

 

 Środa:

31.05.23

Pieczywo mieszane, masło, 

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Krem z selera (9,1) 250ml-  180  kcal

Pierogi ruskie 150 g – 225kcal

 Kapusta biała-30/60kcal – 45 kcal

Woda owocowa- 

razem 450 kcal  

A:1,7,9,10 

Rogalik krucho drożdżowy
Czwartek:01.06.23 Pieczywo mieszane, masło,

Kanapka (wędlina, ser, pomidor)

 kakao 

       herbata z cytryną    A: 1,6,7

Gulaszowa  250 ml- 270 kcal

Buły na parze (śmietanka, truskawka) 100g/50g – 249  kcal

Woda owocowa

 Razem 519 kcal 

A:1,7,9,10  

jabłko
 

Piątek 

02.06.23

 

Pieczywo mieszane, masło, 

Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną 

 A:1,3,6,7

Barszcz czerwony 250/400 ml(1,9)- 107kcal

Dorsz duszony 120g- 312 kcal

Kapusta kisz. 80g- 82 kcal

Ziemniaki100g-90kcal

Woda owocowa

razem 591 kcal     A:1,4,7,9

 

jabłko

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

 

Poniedziałek

22.05.23

Pieczywo mieszane, masło

wędlina, sałata, ogórek kisz. , pomidor

herbata z cytryną

A: 1,6,7

Ogórkowa (9,1) 250ml- 168 kcal

Pierogi z serem i śmietaną 150 g – 305 kcal

Marchewka z ananasem 125g-104 kcal

/woda owocowa-

razem 577 kcal A:1,7,9,10 

jabłko

Wtorek:

23.05.23

Pieczywo mieszane, masło, wędlinka, pomidor

Kasza manna

herbata z cytryną

A:1,6,7

Brukselkowa 250/400 ml(1,9)- 107kcal

Wieprzowina po chińsku40/50g – 175 kcal

Ryż 100 g- 130 kcal

Woda owocowa

razem 412 kcal

A:1,3,7,9

 Danonek

A:1,7

 Środa:

24.05.23

Pieczywo mieszane, masło,

twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, wędlina

herbata z cytryną A:1,6,7

Brokułowa 250g –217 kcal

Klopsik drob. w sosie własnym 40/60 g – 130 kcal

Kasza mix 100-100 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną 80 g -35 kcal

Woda owocowa

razem 482 kcal A:1,3,7,9,10

banan

Czwartek:

25.05.23

Pieczywo mieszane, masło,

Rogal z masłem i miodem kakao

herbata z cytryną A: 1,6,7

Kapuśniak (1,9) 250/400 ml 400ml- 303 kcal

Kostka rybna 120g- 312 kcal

Kapusta czerwona 80/125g- 82/128 kcal

Ziemniaki100/200g-90/180 kcal

Woda owocowa

razem 787 kcal A:1,4,7,9

jabłko

Piątek

26.05.23

 

Pieczywo mieszane, masło,

Jajko got., serek żółty,szczypior, pomidor, Herbata z cytryną

A:1,3,6,7

Grochowa 250/400ml-253/360 kcal

Kopytka z kiełbaską i cebulką 150g –227 kcal

Woda owocowa

Kapusta kiszona 80g -45 kcal

Razem 525/1020 kcal

A:1,7,9,10

jabłko

LO

ŚNIADANIE OBIAD KOLACJA
  • PONIEDZIAŁEK

29.05.23

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g  Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml 

Masło (7) 25g miód, 

A:1,7 drożdżówka

Jarzynowa  (1,9,7) 400 ml- 172kcal

Pulpet  w sosie koperowym 80/110 g – 260 kcal

Makaron  200g-262 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal

woda 200ml- jogurt owocowy 168 kcal

razem 917 kcal  A:1,3,7,9,10 

Pasta z awokado, z tuńczyka50 g

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, ogórek

Pierogi z serem 300g

śmietanka

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

A:1,3,4,7,10

  1. WTOREK

30.05.23

Talerz wędlin  (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g 

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml 

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna 

 A:1,6,7 soczek 

Szpinakowa z jajkiem (9,1)400ml- 160 kcal

Schab  w jarzynach w sosie śmietanowym 100/80g  -234 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

Kompot/woda 200 ml-  135kcal

Banan – 116 kcal, razem 825 kcal A:1,7,9

Zapiekanka ser, pieczarka (1,7,9) 270gHerbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko  A:1,7

ŚRODA

31.05.23

Wędlina (1)  40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna  (7) 50g

rzodkiewka\szczypior, 

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, 

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml 

Masło 25g, miód A:1,6,7

Krem z selera (1,9) 400 ml- 288 kcal

Pierogi ruskie 300g – 450 kcal, cebulka 26 kcal

Kapusta biała 125 g -90 kcal,

Kompot – 138 kcal

Rogaliki krucho-drożdżowe 1 szt

Razem 992 kcal

 kcal A:1,7,9,

Wędlina, sery 40g

Parówki na gorąco czosnkowy sos

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

Jabłko A:1,7,10

CZWARTEK

         01.06.23

Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód  A:1,6,7 pączek

Gulaszowa  (9)400ml-432  kcal

Buły na parze (śmietanka, truskawka) 200g – 498 kcal

Woda

A:1,9,7,10

Razem 930 kcal

Pasta twarogowa 50 g

Sałatka kebab 270 g

wędlina 50g

Pomidor, sałata 

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód 

jabłko

A:1,3,4,7,9,10

PIĄTEK

02.06.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica  (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior 

Herbata z cyt.\ kawa 200ml 

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Botwinka  400ml – 176 kcal (1,7,9)

Dorsz duszony w panierce  120g-350 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Kapusta kisz (1,7) 125g- 70 kcal

Woda owocowa/ kompot 138 kcal

Razem: 914 kcalA:1,3,4,7,9

 

ŚNIADANIE

OBIAD

KOLACJA

PONIEDZIAŁEK

22.05.23

Talerz wędlin(1) 60g

Talerz serów(7) 50g Pieczywo mieszane(1) pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g , ogórek kisz.., ogórek św.

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleka (7)200ml

Masło (7) 25g miód,

A:1,7 drożdżówka

Ogórkowa (1,9) 400 ml- 268 kcal

Pierogi z serem, śmietanka 300g – 609 kcal

Marchewka z ananasem 125 g- 105 kcal

woda

razem 1072 kcal A:1,7,9,10

Pasta z jajeczna, twaróg

Wędlina (1) – 50g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko

A:1,3,4,7,10

WTOREK

23.05.23

Talerz wędlin (1) 60g

ser żółty(7) 50g ogórek Kisz, pomidor

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

A:1,6,7 soczek

Brukselkowa 400ml – 176 kcal (1,7,9)

Wieprzowina po chińsku 100/80 g- 309 kcal (1)

Ryż 200g 270 kcal

woda 200ml- jogurt owocowy 168 kcal

razem 1061 kcal

A:1,3,7,9,10

Szaszłyk 1 szt

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7)25g miód

jabłko A:1,7

ŚRODA

24.05.23

Wędlina (1) 40g

Pasta twarogowa/ pasta jajeczna (7) 50g

rzodkiewka\szczypior,

Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml pączek

Masło 25g, miód A:1,6,7

Brokułowa (1,9,7) 400 ml- 217/348 kcal

Klopsik drob. w sosie własnym 80/110 g – 260 kcal

Kasza mix 200g-200 kcal

Sałata masłowa ze śmietaną125g – 55 kcal

woda 200ml- banan 116 kcal

razem 979 kcal

A:1,3,7,9,10

Wędlina, sery 40g

Parówka 2 szt, sos czosnkowy

Pomidor, ketchup, musztarda

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,10

CZWARTEK

25.05.23

Wędlina, (1) 60g

Talerz serów(7) 50g sałata, ogórek św. Pieczywo mieszane(1,6): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g

Zupa mleczna (7)

miód A:1,6,7

Kapuśniak (9,1)400ml-484 kcal

Kostka rybna 120g-312 kcal

Ziemniaki 200g -180 kcal

Kapusta czerwona 125g- 128 kcal

Woda

Razem: 1104 kcal A:1,3,4,7,9

Sałatka wielowarzywna z makaronem 270 g

Pomidor, sałata

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

jabłko

A:1,7,9,10

PIĄTEK

26.05.23

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica (3) z 1 szt

Pomidor, sałata, szczypior

Herbata z cyt.\ kawa 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód jabłko A:1,3,6,7

Grochowa (9)400ml-360 kcal

Kopytka z kiełbasą cebulką 200g – 454kcal

Kapusta kiszona 125g – 70 kca

Kompot 200 ml- 138 kcal

A:1,9,7,10

Razem 1020 kcal


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.

 


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       


 

Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.

Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:

65 1020 4795 0000 9602 0278 2449

Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4


Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4


Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.

 

OPŁATY   ZA   CZERWIEC  2023

DNI  ŻYWIENIOWYCH

INTERNAT

CAŁODZIENNE                                            –  282,00

CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego)   –  255,00

POBYT                                                           –  170,00

LO  11   i   SP 2  

OBIAD 9,00 zł   –  14 DNI     –  126,00         

                                      

GRUPA PRZEDSZKOLNA 

OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł    

– za 12 dni –  102,00  bez 14, 22, 23.06.2023 

Pracownicy ZSO Nr 4

OBIAD 10,00/10,80   –  14 DNI  –  140,00/151,20