Odwołanie obiadów dzień wcześniej do godz. 11.00: kier.stolowki@zso4.szczecin.pl
(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)
SP2
DATA
|
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK |
Poniedziałek 30.01.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
Wędlina różna, ser żółty, ogórek św., pomidor ,herbata z cytryną A:1,7 |
Krupnik 250 ml – 230 kcal
Potrawka z kurczaka 60/40 g – 92 kcal kcal Ryż 100 g- 135 kcal Ogórek Kisz, marchew, por, kukurydza 80 g -45 kcal woda razem 502 kcal A:1,7,9,10 |
jabłko
|
Wtorek: 31.01.23 |
Pieczywo mieszane, masło
Wędlina różna, ser żółty, pomidor, sałata Kasza manna, herbata z cytrynąA:1,7 |
Pomidorowa mak. 250 ml – 158 kcal
Kostka z morszczuka 120g- 312 kcal Ziemniaki 100 g –90 kcal Bukiet jarzyn 80 g-25 kcal Kompot/woda 200ml – 138 kcal razem 723 kcal A:1,3,4,7,9,10 |
jogurt zbożowo- owocowy
A:1,7
|
Środa: 01.02.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
pasta twarogowa wędlina, sałata, rzodkiewka herbata z cytryną A:1,4,7 |
Rosół 250/400 ml-215 kcal
Kotlet drob. pan. 80g -208 kcal Ziemniaki100/200g-90/180 kcal Mizeria 80/125g- 48/75 kcal woda 200ml- razem 651 kcal A:1,7,9 |
banan |
Czwartek: 02.01.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
parówki, ser żółty, kakao, herbata z cytryną A:1,7 |
Fasolkowa 250/400 ml -232 kcal
Bigos 135 g – 151 kcal ziemniaki 100 g- 90 kcal lub bułka kajzera 1 szt-89 kcal Kompot 200ml-138 kcal razem 611 kcal A:1,7,9,10 |
mandarynka |
Piątek 03.01.23 |
Pieczywo mieszane, masło,
wędlina, pasta jajeczna, sałata, pomidor herbata A:1,3,7 |
Barszcz czerwony 250 ml – 88 kcal
Krokiety z mięsem – 110 g- 318kcal Sałata lodowa 80g – 56 kcal razem 600 kcal kompot 200 ml – 138 kcal A:1,3,7,9,10 |
jabłko
|
LO
ŚNIADANIE |
OBIAD |
KOLACJA |
|
PONIEDZIAŁEK30.01.23 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g ogórek św., pomidor Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g miód, A:1,7 |
Krupnik 400 ml – 230 kcal
Potrawka z kurczaka 120/80g – 183 kcal Ryż 200 g – 270 kcal Ogórek Kisz, march, por, kukurydza 125 g-60kcal Kompot/woda 200ml -138 kcal Razem 1065 kcal A: 1,7,9 Jabłko -90 kcal |
Fasola po bretońsku 270 g
Sery 50g Pomidor, ogórek, Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, jabłko Masło(7)25g miód
|
WTOREK31.01.23 |
Talerz wędlin (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata/ pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml Masło(7) 25g miód Zupa mleczna A:1,7 |
Rosół 400ml-344 kcal
Kotlet drobiowy pan. 110g -290 kcal Mizeria125g- 75 kcal Ziemniaki 200g- 180 kcal woda 200ml-, jogurt owocowy 155 kcal razem 1044 kcal A: 1,3,7,9 |
Pierogi ruskie, z mięsem 300g
Cebulka 50g Herbata z cytryną/ woda 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g, Masło(7)25g miód jabłko A:1,7,9
|
ŚRODA 01.02.23 |
Wędlina (1) 60g
Pasta twarogowa (7) 50g rzodkiew\ szczypior, sałata, rogal Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g, Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml Masło 25g, miód A: 1,7 |
Pomidorowa z mak400ml- 158/276 kcal
Kostka rybna morszczuk (paluszki rybne) 120g- 312 kcal Ziemniaki 200g–180kcal Bukiet jarzyn 130g- 41 kcal Kompot/woda 200ml- 138 kcal Banan 116 kcal razem 1063kcal A:1,3,4,7,9 |
Talerz wędlin (1) 50g
Sałatka jarzynowa 150g (3,7,9,10) Pasta z makreli (3,7) Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka Herbata z cytryną /woda 200 ml Pieczywo mieszane (1) 400g masło (7) 25g miód jabłko A:1,3,4, 7,9,10 |
CZWARTEK 02.02.23 |
Wędlina, (1) 60g
Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml , Masło(7)25g miód Zupa mleczna (7) A:1,7 |
Fasolkowa 400ml – 360 kcal
Bigos 270 g-302 kcal Ziemniaki 200g–180kcal/bułka 2 szt – 178 kcal kompot/woda 200 ml- 138 kcal mandarynka 53 kcal razem 1033 kcal A: 1,7,9 |
Sałatka brokułowa z jajkiem 270g Wedlina 50g Twarożek 50g Pomidor, sałata, ogórek Herbata z cytryną 200ml Pieczywo mieszane (1) 400g Masło(7) 25g miód Jogurt naturalny z musli A:1,7,9 |
PIĄTEK 03.02.23 |
Talerz wędlin (1)60 g
Talerz serów(7) 50g Jajecznica 3 szt Pomidor, sałata Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml Masło (7) 25g Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g A:1,3,7 |
Barszcz czerwony 400 ml – 176 kcal
Krokiety z mięsem 220 g -636 kcal, Sałata lodowa 125g- 85kcal Woda owocowa kcal razem 900 kcal A:1,3,7,9 |
LISTA ALERGENÓW:
Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne
Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne
Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2
Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne
Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:00
Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP,
PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK
Obiad 12:00 – 14:30
1-4 LO i wychowanków internatu
PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 17:00 Kolacja 18:00 – 19:00
PIĄTEK
Śniadanie 06:00 – 8:00 Obiad 12:00 – 15:00
Obiady sprzedawane są wyłącznie w cyklu abonamentowym, który opłaca się do dziesiątego każdego miesiąca.
Opłaty za posiłki można przelewać na numer konta bankowego:
65 1020 4795 0000 9602 0278 2449
Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania
płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4
Procedury dotyczące sposobu naliczania i rozliczania kart obiadowych dla uczniów i pracowników ZSO Nr 4
Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 10 każdego bieżącego miesiąca.
Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.
W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady
Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email: ksiegowa@zso4.szczecin.pl
Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.
OPŁATY ZA LUTY 2023
10 DNI ŻYWIENIOWYCH
INTERNAT
CAŁODZIENNE – 198,00
CAŁODZIENNE (bez obiadu piątkowego) – 180,00
POBYT – 170,00
LO 11 i SP 2
OBIAD 9,00 zł – 10 DNI – 90,00
GRUPA PRZEDSZKOLNA
OBIAD GRUPA „0” – 8,50 zł
– za 10 dni – 85,00
Pracownicy ZSO Nr 4
OBIAD 10,00/10,80 – 10 DNI – 100,00/108,00