STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP, LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

15.12.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

ogórek św., pomidor

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód,

A:1,7

Kapuśniak   400ml- 484 kcal

Pierogi ruskie/ z mięsem z cebulką 300 g-450g

Wiosenna surówka 125g –106 kcal

Woda owocowa

Mus owocowy 50 kcal

Razem 1040 kcal

A: 1,7,9

Talerz wędlin  (1) 50g

Pasta awokado, jajeczna(7) 40g

Pasta z tuńczyka z jajkiem(3,4)

Sałata, pomidor, ogórek kisz.-130g surówka

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

mandarynka

A:1,3,4, 7

 

 

 

WTOREK

 

16.12.25

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna

A:1,7,

Pomidorowa  400ml-276 kcal

Rumsztyk  110g -187 kcal

Sałata ze śmietaną125g- 55 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

Woda owocowa,

 jogurt owocowy 125 kcal

razem 823 kcal

 A: 1,3,7,9

 

 

Sałatka z suszonymi pomidorami i rukolą, makaron (1)- 270g

Twarożki, wędlina

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

jabłko

A:1,7,9

 

 

 

ŚRODA

17.12.25

 Wędlina (1)  60g

Pasta twarogowa (7) 50g

rzodkiew\ szczypior, sałata,  rogal

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód

A: 1,7 woda

 

Ogórkowa  400ml – 268 kcal

Ryż z  indykiem z warzywami w sosie curry 300g – 540kcal

Woda owocowa

Banan 95 kcal

Razem 903 kcal

A: 1,7,9

 

 

Hot-dog 2 szt

ketchup

sałata, pomidor

Herbata z cytryną/ woda 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g, sałata

Masło

(7)25g miód

jabłka

A:1,7,9

 

 

 

 

CZWARTEK

        18.12.25

 Wędlina,  (1)  60g

Talerz serów(7) 50g sałata, pomidor Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7) 200ml ,

Masło(7)25g miód

Zupa mleczna (7)

A:1,7 mandarynka

Barszcz czerwony 400 ml – 268 kcal

Gulasz w sosie własnym -80/100g -386 kcal

Kasza mix200g- 215 kcal

Surówka z białej kapusty 125 g-90 kcal

Kanapka mleczna-268 kcal

kompot/woda 200 ml-

razem  959 kcal

A: 1,7,9,10

 

 

Sałatka gyros 270g

focaccio

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

A:1,3,7

Gruszka

 

 

PIĄTEK

19.12.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica 3 szt

Pomidor, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

 A:1,3,7jabłko

Krupnik  400ml- 368 kcal

Naleśniki, pierogi z serem i śmietaną – 300 g – 595 kcal plus 24 kcal

woda owocowa 200ml-

razem 987 kcal

A:1,3,4,7,9

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


📅 OPŁATY: GRUDZIEŃ 2025

🏠 INTERNAT

Liczba dni żywieniowych: 15

Uwaga: 19.12.2025 (piątek) – w tym dniu nie ma obiadu.

  • Całodzienne wyżywienie (z obiadem piątkowym): 288,00 zł
  • Całodzienne wyżywienie (bez obiadu piątkowego): 270,00 zł
  • Opłata za pobyt (zakwaterowanie): 170,00 zł

🎓 LICEUM

Liczba dni żywieniowych: 14

Uwaga: 19.12.2025 – w tym dniu nie ma obiadu.

  • Cena za jeden obiad: 9,00 zł
  • ŁĄCZNIE: 126,00 zł

🎒 SZKOŁA PODSTAWOWA

Liczba dni żywieniowych: 15

Uwaga: 19.12.2025 – w tym dniu obiad jest wydawany.

  • Cena za jeden obiad: 9,00 zł
  • ŁĄCZNIE: 135,00 zł

💼 PRACOWNICY

  • Nauczyciele: 150,00 zł
  • Pracownicy obsługi i administracji: 162,00 zł

Pracownicy Obsługi i Administracji – 194,40