STOŁÓWKA


Odwołanie obiadu można zgłaszać najpóźniej do godz. 11:00 dnia roboczego poprzedzającego nieobecność

(tj. w poniedziałek do godz. 11:00, zgłaszamy odpis na wtorek, po godzinie 11:00 odpis będzie liczony dopiero od środy). 

Odwołanie obiadów drogą e-mail:

 kier.stolowki@zso4.szczecin.pl

(nie dotyczy wychowanków internatu ZSO4)

SP, LO

 

 

ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

KOLACJA

 

 

 

PONIEDZIAŁEK

29.09.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Pomidor, ogórek, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\ mleko\ woda owoc 200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

   miód, A: 1,7 rogaliki

Fasolkowa (9)  400ml- 232 kcal

Spinach z makaronem i filetem, parmezanem 300/70 g—660 kcal

Marchewka ze śmietaną 125 g -60 kcal  

Sok św. 130 kcal

Razem 1082 kcal

A:1,3, 7, 9

Ryż z musem egzotycznym 270g (1,7)

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Wędlina, twarożek 40g., pomidor, sałata

Pieczywo mieszane (1) 400g

 masło (7) 25g miód

A:1,7

 

 

 

WTOREK

 

30.09.25

Talerz wędlin  (1) 60g

Talerz serów(7) 50g

sałata/ pomidor/og. Kisz.

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda\mleko (7) 200ml

Masło(7) 25g miód

Zupa mleczna A: 1,7

Krupnik  (9,1) 400ml- 368 kcal

Miruna w cieście (4,1) 120g -312 kcal

Frytki 200g-312 kcal kapusta bała po japońsku 125 g – 90 kcal

Woda owocowa 200ml-

razem 1082 kcal A:1,3,7,9

gruszka

Pasta jajeczna. (1,3) 40g

Pasta twarogowa, z awokado (7) 40 g

Wędlina 40 g

Sałata, pomidor

Herbata z cytryną 200ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło(7) 25g miód

Herbata z cytryną /woda 200 ml kanapka mleczna A:1,3,7

 

 

 

ŚRODA

01.10.25

Wędlina (1)  60g

talerz serów. (7) 50g

rzodkiewka, sałata, 

Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g,

Herbata z cyt.\ kawa\ woda\ mleko(7) 200ml

Masło 25g, miód A: 1,7

Barszcz biały  (1,9) 400ml-432 kcal

Schab  w jarzynach w sosie śmietanowym 100/80g  -234 kcal

Kasza mix 200 g-262 kcal

Woda owocowa

razem 1001 kcal A:1,9

jogurt owocowy pitny- 145 kcla

 

Zapiekanka pieczarka, 1 szt

Wędlina, sery, warzywa

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g,

Rogaliki

A:1,3,4,7

 

 

 

CZWARTEK

        02.10.25

 Wędlina,  (1)  60g

Pasta twarogowa(7) 50g

sałata, papryka, og. kisz Pieczywo mieszane(1): pszenne, star., zbożowe, kajzerki: 400g

Herbata z cyt.\ kakao\ woda / mleko(7)200ml ,

Masło(7)25g miód pączek

Zupa mleczna (7)A:1,7

Kapuśniak  (1,9) 400 ml – 484 kcal

Udko pieczone 527 kcal

Ziemniaki 200g- 180 kcal

Mizeria 125g – 75 kcal

Woda owocowa

Banan – 116 kcal,

 razem  1266  kcal A:1,7,9

 

 

Parówki 2 szt

Ser mozzarella,

pomidor 50g

Herbata z cytryną /woda 200 ml

Pieczywo mieszane (1) 400g

Masło (7)25g, miód

winogrona

A:1,7,9

 

 

PIĄTEK

03.10.25

Talerz wędlin (1)60 g

Talerz serów(7) 50g

Jajecznica(3) z 3 szt

Ogórek kisz, sałata

Herbata z cyt.\ kawa\mleko (7)200ml

Masło (7) 25g

Piecz miesz (1): star., pszenne, zbożowe 400g

A:1,3,7 banan,

Zupa tajska (9)  400ml- 290  kcal

Naleśniki z serem  – 595 kcal

Woda

A:1,3,9,7,10

razem 885  kcal

 

 


 LISTA ALERGENÓW:

Alergen nr 1: zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz) oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne
Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne
Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne
Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne
Alergen nr 6: soja i produkty pochodne
Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne
Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowe i produkty pochodne
Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: gorczyca i produkty pochodne
Alergen nr 11: nasiona sezamu i produkty pochodne
Alergen nr 12: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 13: łubin i produkty pochodne
Alergen nr 14: mięczaki i produkty pochodne

Szkoła zastrzega sobie prawo do modyfikacji w jadłospisie.


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 1-3 SP

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:00


Godziny funkcjonowania stołówki dla uczniów klas 4-8 SP, 

PONIEDZIAŁEK – PIĄTEK

Obiad  12:00 – 14:30


1-4 LO i wychowanków internatu

PONIEDZIAŁEK – CZWARTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 17:00  Kolacja       18:00 – 19:00
PIĄTEK

Śniadanie   06:00 – 8:00        Obiad         12:00 – 15:00       



Informacja dotycząca prawidłowego dokonywania

płatności dot. obiadów dziecka w ZSO Nr 4

Płatności za obiady muszą być dokonywane przelewem na rachunek bankowy PKO BP S.A. O/Szczecin
nr 65 1020 4795 0000 9602 0278 2449 w nieprzekraczalnym terminie do 5 każdego bieżącego miesiąca.

Ze względu na automatyczne księgowanie wyciągów tylko prawidłowe (wg poniższego wzoru) dokonanie przelewu będzie księgowane na koncie ucznia. Prosimy o niedokonywanie żadnych zmian w tekście tytułu przelewu, gdyż system automatycznie odrzuci taki przelew jako błędny, do ponownej weryfikacji, co znacznie utrudni i przedłuży proces ewidencji dokonanych wpłat.

W tytule przelewu prosimy wpisać dokładnie tekst w poniższego wzoru tj.:
cyfra numeru ewidencyjnego odstęp Nazwisko odstęp Imię odstęp obiady np.: 1 Kowalski Jan obiady

Numer ewidencyjny jest indywidualnie przypisany dla każdego ucznia. W celu otrzymania numeru ewidencyjnego (dotyczy nowych uczniów korzystających z obiadów) należy zgłosić się do księgowości osobiście, telefonicznie 091 43 94 052 w. 36 lub email:  ksiegowa@zso4.szczecin.pl

Osoby, które korzystały z obiadów w poprzednim roku szkolnym używają tego samego numeru ewidencyjnego.
Na początku każdego miesiąca zostanie do Państwa wysłany email (na wskazany przez Państwa adres – proszę podać) z bieżącym zobowiązaniem na dany miesiąc. Adres email, z którego otrzymają Państwo tę informację będzie również służył do Państwa kontaktu z księgowością, do czego serdecznie zapraszamy.


OPŁATY: PAŹDZIERNIK 2025

KATEGORIAUSŁUGALICZBA DNIOPŁATA (PLN)UWAGI
INTERNATWyżywienie całodzienne (z obiadem piątkowym)23 dni żywieniowe453,00
INTERNATWyżywienie całodzienne (bez obiadu piątkowego)23 dni żywieniowe408,00
INTERNATOpłata za POBYT (zakwaterowanie)Miesięczna170,00
SZKOŁA PODSTAWOWA i LICEUMOpłata za OBIAD (jednostkowa cena: 9,00 zł)23 dni207,0014.10.2025 (Dzień Edukacji Narodowej) wliczony w dni obiadowe.
PRACOWNICYOpłata za wyżywienie (NAUCZYCIELE)Miesięczna230,00
PRACOWNICYOpłata za wyżywienie (OBSŁUGA i ADMINISTRACJA)Miesięczna248,40